Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste horrorfilms van de laatste 10 jaar

'The Babadook' van Jennifer Kent werd voornamelijk op Rotten Tomatoes ijzersterk onthaald.


Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Locke, een steengoede film met Tom Hardy onder 90 minuten. Deze keer zetten we een andere film in het zonnetje, namelijk The Babadook, een van de sterkst onthaalde horrorfilms van de afgelopen 10 jaar.

De film was het ijzersterke regiedebuut van Jennifer Kent, die ook met The Nightingale weer hoge ogen wist te gooien. The Babadook volgt Amelia en haar 6-jarige zoontje Samuel. Het jongetje is vaak erg lastig. Amelia vermoedt dat dit te maken heeft met de dood van haar echtgenoot.

Problemen
Samuel krijgt telkens vaker nachtmerries over een monster. Als een mysterieus sprookjesboek genaamd 'The Babadook' opduikt in hun huis, is Samuel ervan overtuigd dat de Babadook het wezen is uit zijn nachtmerries.

Wanneer Amelia zelf ook vreemde dingen begint te zien, beseft ze zich dat haar zoontje het wel eens bij het juiste einde kan hebben. Zij probeert dan ook het heft in eigen handen te nemen tegen deze duistere kracht voordat het te laat is.

Ontvangst
Hoewel The Babadook op IMDb maar een 6,8 scoort, zijn de andere cijfers heel wat overtuigender. Zo heeft de griezelfilm op Rotten Tomatoes maar liefst een 98%. Lange tijd werd er gesproken van een eventueel vervolg, maar dit lijkt er niet van te komen.Misschien is dat maar beter ook. In Hollywood worden wel vaker originele of goed scorende projecten helemaal uitgemolken, maar dat is dus niet het geval met The Babadook. Sommige filmfanaten storen zich ook aan de lange speelduur van enkele films, maar daar heb je bij deze horrorfilm ook geen last van.

Minder dan 2 uur
Ondanks het feit dat recente films als Oppenheimer en Killers of the Flower Moon sterk worden onthaald, zijn er mensen die deze te lang vinden duren.The Babadook duurt maar ongeveer 90 minuten, dus mocht je ergens deze week anderhalf uur de tijd hebben en zin hebben om te griezelen, is dit zeker een aanrader. Interesse? The Babadook is te zien op Pathé Thuis en Ziggo!

NieuwsFilm

meest populair