Deze 'Harry Potter'-ster leidt nu een héél ander leven

Devon Murray brak al door voor zijn 10de, maar heeft besloten acteren achter zich te laten.

Door redactie
Het is alweer een hele tijd geleden dat de laatste Harry Potter-film, namelijk The Deathly Hallows Part Two verscheen. De kindsterretjes die destijds in de franchise te zien waren zijn dus enorm veranderd. Dat geldt ook voor Devon Murray.

Misschien zegt deze naam je niet zo heel veel, maar in de Harry Potter-films had hij toch wel een tamelijk belangrijke rol, namelijk die van Seamus Finnigan. Hij zit net zoals Harry eveneens in Gryffindor. Ook zijn de twee bevriend.

Carrière
Murray werd in 1988 in Ierland geboren. Zijn ouders, Michael en Fidelma Murray, zorgden ervoor dat hun zoontje op jonge leeftijd al in de spotlights kwam te staan. Toen hij pas 6 jaar oud was wist hij zijn allereerste rolletje te scoren in een Tesco-reclame. Vanaf toen ging het snel.

Zes maanden na de reclame wist hij een rol te bemachtigen in This Is My Father. Zijn grote doorbraak kwam in 1999, in Angela's Ashes. Een jaar later was hij weer te zien naast Jane Seymour in Yesterday's Children.

Rustiger aan
Het had niet veel gescheeld of Murray zou ook hebben meegespeeld in Martin Scorsese's Gangs of New York, maar hier moest hij toch vanaf zien vanwege de opnames van Harry Potter. Het is nu echter al een tijdje geleden dat we Murray in een film zagen.Vandaag de dag doet hij het namelijk rustiger aan. Murray is een groot paarden-fan en doet mee aan de nodige competities. Ook heeft hij zijn eigen boerderij, waar hij woont met zijn vrouw en zoontje. Zie hieronder een kiekje van het gelukkige gezin.NieuwsFilm

meest populair