Deze peperdure blockbuster was 10 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's

Deze peperdure blockbuster was 10 jaar geleden wereldwijd de grootste flop aan de bioscoopkassa's

'47 Ronin' was een enorm dure film, maar werd een van de grootste flops ooit.

Dit jaar zijn er al flink wat dure blockbusters uitgekomen die financieel zijn geflopt. Denk aan films als Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, The Flash en Shazam! Fury of the Gods . Tien jaar geleden was er ook een blockbuster met een monsterlijk budget die volledig flopte.

Het gaat hier over de samurai-fantasyfilm 47 Ronin met Keanu Reeves in de hoofdrol. De film had een productiebudget van 175 miljoen dollar, maar wegens langdurige heropnames ging het budget zelfs naar de 225 miljoen dollar.

Verhaal
In het feodale Japan regeert Lord Asano eerlijk over zijn provincie. De jaloerse Lord Kira (Tadanobu Asano) vreest echter dat de shogun Asano verkiest boven hem en smeedt een complot dat eindigt met Asano's rituele zelfmoord.

Na de dood van Asano worden zijn samurai, geleid door Oishi (Hiroyuki Sanada), gedwongen als verschoppelingen te leven. Oishi dwaalt een aantal jaren rond, maar realiseert zich dat hij zich moet wenden tot Kai (Keanu Reeves), een krijger van gemixte afkomst die hij ooit heeft afgewezen, om hem en zijn ronin-kameraden te helpen wraak te nemen op Kira.

Enorme geflopt
Destijds werd de film als volgt beschreven: "Het is een gestileerde versie van het verhaal, waarin fantasie-elementen van het soort dat je ziet in de Lord of the Rings-films worden gecombineerd met ruige gevechtsscènes die lijken op die in films als Gladiator."


47 Ronin ervoer bij lange na niet het succes als The Lord of the Rings of Gladiator. Het wist slechts 151 miljoen om te zetten. Het kwam hiermee niet eens in de buurt van het gigantische productiebudget en werd de grootste flop van 2013.

Concurrentie
De film kwam uit tijdens de kerstdagen van 2013, maar rond deze tijd kwamen er veel grote films uit. Hierdoor moest 47 Ronin het opnemen tegen films als Frozen, The Hobbit: The Desolation of Smaug, The Wolf of Wall Street en The Hunger Games: Catching Fire.


Toch benieuwd naar 47 Ronin? Dan kijk je de film hier. Er is zelfs een vervolg gemaakt genaamd Blade of the 47 Ronin. Deze film bekijk je hier.

NieuwsFilm

meest populair