Plottwist: nóg twee Wes Anderson-films komen binnenkort naar Netflix

Plottwist: nóg twee Wes Anderson-films komen binnenkort naar Netflix

Wes Anderson heeft al vier korte films op Netflix uitgebracht, gebaseerd op de verhalen van Roald Dahl.

Naast Wes Andersons elfde langspeler Asteroid City eerder dit jaar, kwam er in september ook nog een viertal kortfilms, waaronder The Wonderful Story of Henry Sugar, op Netflix uit.

Anderson is door de jaren heen altijd kortfilms blijven maken naast zijn langspeelfilms en is een groot fan van de Britse schrijver Roald Dahl (eerder verfilmde hij al Dahls Fantastic Mr. Fox), dus deze vier adaptaties van Dahl-verhalen waren niet per se een hele grote verrassing. Wat wel verrassend is, is dat er blijkbaar nog twee kortfilms klaarliggen om uit te brengen op het Amerikaanse streamingplatform.

Van vier naar zes
Eén van deze films is gebaseerd op het Dahl-verhaal Lucky Break, maar over de inhoud van de andere kunnen we alleen nog speculeren.

Of in deze twee films, net als hun vier voorgangers, wederom rollen zijn weggelegd voor topacteurs Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Dev Patel en Rupert Friend is eveneens nog lastig te zeggen, maar deze kans is vrij groot.

Eerste kwartet
Eerder werden naast The Wonderful Story of Henry Sugar ook al drie andere kortfilms van ieder zeventien minuten lang vrijgegeven. Ondanks dat de zevenendertigminuten durende Henry Sugar-film (logischerwijs) de meeste aandacht krijgt zijn deze drie korte films ook zeker de moeite waard om eens aan te zetten.


The Wonderful Story of Henry Sugar, The Swan, The Rat Catcher en Poison zijn nu allemaal op streamingplatform Netflix te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair