Hoe is het nu eigenlijk met die geniepige en genadeloze Hans Landa uit 'Inglourious Basterds'?

Hoe is het nu eigenlijk met die geniepige en genadeloze Hans Landa uit 'Inglourious Basterds'?

Hoe staat het er tegenwoordig voor met briljant acteur Christoph Waltz?

Iedereen die bekend is met het werk van filmregisseur Quentin Tarantino is wel bekend met de topacteur Christoph Waltz. Waltz brak namelijk door met zijn rol als Hans Landa in Inglourious Basterds en had ook een rol in Django Unchained. Hoe is het nu met Waltz?

Waltz heeft voor zijn twee Tarantino-rollen een Oscar gewonnen, maar in wat voor projecten is hij tegenwoordig te zien?

Start
Waltz begon in de jaren 70 al met acteren. Hij speelde vooral in Zwitserse series, films en theaterproducties, en brak pas in 2009 wereldwijd door met de rol van Hans Landa.

Het was zijn eerste grote, Amerikaanse film en hij won een Academy Award voor beste acteur in een bijrol en de beste acteursprijs op het Cannes Film Festival.

Recent werk
Waltz heeft in recente jaren in veel verschillende soorten projecten geacteerd. Zo speelt hij hoofdrollen in de series Most Dangerous Game en The Consultant, maar dan ineens zie je hem weer op het witte doek in kleinere rollen in blockbusters als No Time to Die en Alita: Battle Angel.


De laatste film waarin Waltz speelde die (even) in de bioscoop draaide, was Guillermo Del Toros Pinocchio. Hij sprak de stem van Count Volpe in.

Aankomende projecten
Waltz heeft een drukke agenda. Zo zijn de opnames van zijn nieuwe actiefilm Old Guy al afgerond en moet hij nog beginnen met vier andere projecten. Zo is hij naast Angelina Jolie te zien in de boekverfilming Every Note Played en gaat hij Mikhail Gorbachev vertolken in de miniserie Reagan & Gorbachev.


Zijn meest opvallende aankomende project is wel zijn nieuwe samenwerking met Guillermo Del Toro: Frankenstein. In deze Netflix-film is hij te zien naast Oscar Isaac, Andrew Garfield en Mia Goth.

NieuwsFilm

meest populair