Niet Hayden Christensen, maar deze topacteur werd beoogd voor de rol van Anakin in de 'Star Wars'-prequels

Niet Hayden Christensen, maar deze topacteur werd beoogd voor de rol van Anakin in de 'Star Wars'-prequels

Je raadt echt nooit welke topacteur de rol van Anakin kreeg aangeboden.

Toen de Star Wars-prequels van George Lucas uitkwamen, werden ze compleet afgebrand door critici, maar tegenwoordig kijken mensen steeds positiever terug op de trilogie. Eén van de onderdelen die nu meer geprezen wordt dan ooit tevoren, is Hayden Christensen als Anakin Skywalker.

Christensens acteerwerk werd flink bekritiseerd toen Attack of the Clones en Revenge of the Sith uitkwamen, maar tegenwoordig zijn er veel fans die het juist wel goed vinden. Het is hoe dan ook apart om iemand anders in de rol voor te stellen.

Anakin
In The Phantom Menace, het eerste deel van Lucas' prequels, maakten we kennis met een jonge Anakin Skywalker gespeeld door Jake Lloyd. Het was lastig voor te stellen dat dit onschuldige jongetje de brute vijand Darth Vader zou worden, maar dat is precies het verhaal dat Lucas wilde vertellen.

Ondanks het feit dat The Phantom Menace slecht werd ontvangen door critici, was de rol van de oudere Anakin in Attack of the Clones extreem begeerd. Werkelijk honderden acteurs deden auditie en werden overwogen, maar één naam is wel heel opvallend.

DiCaprio
Het lange auditieproces voor de rol van Anakin had compleet voorkomen kunnen worden. Lucas had de rol namelijk aangeboden aan niemand minder dan Leonardo DiCaprio. Dit leidde tot een ontmoeting tussen Lucas en een jonge DiCaprio, maar uiteindelijk wees de jonge ster de rol af.


Hij vertelde in een interview dat hij destijds nog niet klaar was om de wereld van peperdure blockbusters te betreden. Zo liet hij destijds ook de rollen van Robin in Batman Forever en Spider-Man schieten.

Terugkeer
Christensen keerde verleden jaar voor het eerst sinds Revenge of the Sith weer terug naar het Star Wars-universum in de Disney+-serie Obi-Wan Kenobi. Onlangs was hij ook weer te zien in Ahsoka.


Of we nog meer van Christensen gaan zien in toekomstige series of films is momenteel niet bekend, maar de kans is aanwezig. Je kijkt nu alle Star Wars-films en-series op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair