Ridley Scott heeft spijt van het aanpassen van zijn epische actiefilm 'Kingdom of Heaven'

Ridley Scott heeft spijt van het aanpassen van zijn epische actiefilm 'Kingdom of Heaven'

Scott is niet alleen kritisch op collega-regisseurs, maar ook (soms) op zichzelf.

Ridley Scott's Napoleon bereikt deze week eindelijk de bioscopen en laat in zo'n 2,5 uur zien hoe de beroemde Franse keizer aan de macht kwam en hoe zijn relatie met Josephine verliep.

Scott liet eerder weten dat er ook een vier uur durende montage van de film zal komen, die waarschijnlijk pas ergens in 2024 te streamen zal zijn via Apple TV+.

Een beetje spijt
Dat nieuwtje deed onmiddelijk denken aan de langere versie van Scott's kruisvaarders-epos Kingdom of Heaven, die in 2005 'slechts' 218 miljoen dollar opbracht.

Van die film, die 144 minuten duurde in de bios, verscheen later op schijf een 50 minuten langer versie, die een stuk beter werd ontvangen.

Subplot geschrapt
De langere versie van Heaven wordt nu zelfs gezien als een van Scott's betere werken. Tijdens een interview met Deadline in het kader van Napoleon, liet Scott weten er spijt van te hebben dat hij een kortere versie van Heaven uitbracht:



"Ik schrapte uit Kingdom of Heaven 17 minuten die ik erin had moeten laten. Die hingen over het dilemma dat de prinses van Jeruzalem had toen ze hoorde dat haar zoon lepra had. Ik verwijderde dit om vaart in de film te houden, en daar heb ik spijt van. Maar nu ik de film opnieuw heb gekeken, vind ik hem wel erg goed."

Nu in de bios
Kingdom of Heaven: Extended Director's Cut is nog steeds op schijf verkrijgbaar. Napoleon draait nu in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair