Deze gerenommeerde actiefranchise maakt in 2024 een enorme comeback

Deze gerenommeerde actiefranchise maakt in 2024 een enorme comeback

George Miller neemt ons mee terug naar de wereld van 'Mad Max' met 'Furiosa'.

Komend filmjaar heeft weer veel goeds in petto voor fans van blockbusters. Zo krijgen we in 2024 nieuwe films van Kung Fu Panda, Alien en Planet of the Apes. Maar veel filmfans zullen het meest uitkijken naar George Millers Furiosa, de prequel van Mad Max: Fury Road.

Mad Max: Fury Road wordt door velen beschouwd als één van de beste films van het afgelopen decennium. Bijna tien jaar na de release van Fury Road komt volgend jaar eindelijk de geanticipeerde Furiosa uit.

Saga
Furiosa wordt een prequel die de focus legt op het geliefde personage dat door Charlize werd vertolkt in Fury Road. Het volgt haar tijd bij de 'Green Place of Many Mothers' en haar onwillige reis met een motorbende onder leiding van krijgsheer Dementus. We krijgen ook te zien hoe Dementus het tegen Immortan Joe opneemt om de dominantie over de Citadel.

Miller onthulde verleden jaar dat de film zich afspeelt over een periode van vijftien jaar en beschreef het als "een saga."

De cast
Hoewel we bekende Fury Road-personages terug gaan zien in Furiosa, zullen deze rollen door andere acteurs vertolkt worden. Topactrice Anya Taylor-Joy neemt de rol van Furiosa over om de jongere versie te spelen.


De rol van Dementus wordt gespeeld door Thor-ster Chris Hemsworth. De rol van zijn rivaal Immortan Joe ligt waarschijnlijk in handen van Tom Burke, maar dat is nog niet officieel bekendgemaakt.

Komend jaar
Tot dusver hebben we nog geen poster of trailer van de film gezien, maar daar zal een dezer dagen ongetwijfeld verandering in komen. Over een half jaar moet de film namelijk al in de bioscoop verschijnen.


Furiosa is vanaf 23 mei 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen. Dit wordt een drukke bioscoopmaand. Films als Kung Fu Panda 4, The Fall Guy en Kingdom of the Planet of the Apes komen ook in die maand uit.

NieuwsFilm

meest populair