Deze splinternieuwe series zetten Netflix en Disney+ op stelten

Deze splinternieuwe series zetten Netflix en Disney+ op stelten

Scott Pilgrim is terug, een briljant concept voor een WO2-serie, en zo wordt je een echte maffioso.

We kijken terug op een sterke week bij Netflix en Disney+, met meerdere mooie series die zijn uitgekomen. De recensenten van SerieTotaal vellen hun oordeel en delen hun beste series.

Scott Pilgrim Takes Off | Netflix
Deze alternatieve versie van Scott Pilgrims levensverhaal is een festijn voor het oog, met veel knipogen naar eerdere werk. Recensent Terence Shea vond de stijl van de animatieserie het sterkste punt, en beloonde de serie met 4 sterren.

Hij vertelde: "Hoe liefdevol en cool alles ook is, Scotts verhaal heeft nog steeds niet veel om het lijf. Zo wordt erover gesproken dat het pijn doet om ineens te worden gedumpt, maar dit gaat niet verder dan een kortstondige vermelding. Zielloos is de serie zeker niet, maar wel meer een stilistisch festijn dan een verhaal dat raakt."

Lees de rest van de recensie.

The Interpreter of Silence | Disney+
Tolk Eva moet in de jaren na de Tweede Wereldoorlog de verhalen van Auschwitz-overlevers kenbaar maken aan de wereld. Volgens Terence Shea biedt het verhaal een goede terugblik op de fouten van het verleden, die in het heden des te belangrijker worden om te onthouden.

Hij gaf de oorlogsserie 4 sterren, en stelde: "Wat een briljant concept: laat slachtoffers spreken over wat er is gebeurd en laat een tolk dat nog eens herhalen. De actrice die Eva speelt laat zien hoe de woorden aankomen en moet haar best doen om ze in haar eigen taal uit te spreken zonder haar emoties te laten doorschijnen. Zo komt het bij de kijker binnen. En dat is hard nodig."

Lees de rest van de recensie.

How to Become a Mob Boss | Netflix
Onder begeleiding van de stem van Peter Dinklage wordt in deze documentaire piekfijn uitgelegd hoe men een maffiabaas kan worden. De humoristische toon en afwijkende vertelwijze maakt volgens Naomi Klees dat de serie van begin tot eind weet te boeien met de verhalen van de grootste schurken uit de onderwereld.

Zij gaf de documentaireserie 4 sterren, en zei: "Het mooie is deze serie geen exclusief portret biedt, maar een mix van verscheidene maffiosi. Tactieken worden vergeleken en elke levensloop ontleed. Hierdoor blijft de serie in beweging, zonder kans op eentonigheid of, hoe toepasselijk, overkill."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair