Deze scifi-thriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Deze scifi-thriller weet je geest echt compleet te verdraaien

'Predestination' met Ethan Hawke laat je aan de realiteit twijfelen.

Er zijn al heel wat films uitgebracht met een twist op het einde. Films waarbij je verrast wordt door een wending die je niet aan zag komen. Predestination is een van die films waarbij je de twist totaal niet aan zag komen. Let op: SPOILERS!

Predestination kwam in 2014 uit. De film is geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig. In de film spelen onder meer Ethan Hawke en Sarah Snook.

Tijdreizen
In de film reist het personage van Hawke door de tijd om criminelen te stoppen voordat ze hun slag kunnen slaan. Door deze criminelen te stoppen probeert hij ook zijn eigen toekomst veilig te stellen.

Hij moet echter ook achter een crimineel aan die hij al zijn hele leven probeert te pakken te krijgen. Hij komt op deze missie achter bepaalde geheimen die hij misschien liever niet had geweten.

Ontvangst
De film werd zeer degelijk ontvangen. De film heeft onder andere 84% op Rotten Tomatoes, uit 112 recensies. Op IMBb wordt de film beoordeeld met een 7,4/10 door bijna 300.000 stemmers.


Een recensent vond het verhaal "zo uniek", dat je je afvraagt wat er verder nog gaat gebeuren. Verder zegt hij: "Aan het einde zit je achterover en krab je jezelf aan je hoofd uit bewondering voor dit wonderlijke kunststuk."

Ethan Hawke
Opvallend is dat deze film met een relatief klein budget van vijf miljoen euro toch een grote ster als Hawke wist te strikken voor de hoofdrol. Hawke had al gespeeld in films als Before Sunrise en Training Day. Hij had destijds ook al twee Oscar nominaties op zijn naam staan.


Waarschijnlijk was Hawke zo onder de indruk van het verhaal dat hij de rol graag wilde spelen. En daarin is hij niet de enige. De meeste kijkers staan dus ook versteld na het kijken van deze film.

Streamen
Ben je nu ook nieuwsgierig naar deze film? Helaas is Predestination nergens gratis te bekijken. Voor vier euro is hij wel te huur op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair