Deze scène in 'Indiana Jones' frustreerde Sean Connery enorm

Deze scène in 'Indiana Jones' frustreerde Sean Connery enorm

Over waarom acteur Sean Connery boos werd vanwege rook tijdens een scène in een tank.

Indiana Jones and the Last Crusade wordt vaak gezien als de beste van de vijf Indiana Jones-films. Een grote reden daarvoor is de relatie tussen acteur Harrison Ford en Sean Connery. Het is makkelijk te zien dat deze twee acteurs goed met elkaar samenwerken, en voor veel humor zorgen.

Toch was het niet altijd lachen geblazen tijdens het filmen van The Last Crusade. Special effect-coördinator Mike Dawson heeft onlangs laten weten dat Connery erg boos op hem werd tijdens het filmen van een grote actiescène.

Boze Sean Connery
In een interview op de podcast The Stuff Dreams Are Made Of heeft Dawson gezegd dat Connery erg boos op hem werd tijdens het filmen van de tank scène in The Last Crusade. En dat had weer te maken met rook.

"Connery zat in de tank, en het was mijn taak om wat rook binnenin de tank te creëren. Onthoud dat toentertijd rook werd gecreëerd met olie en gas, niet met water zoals vandaag de dag. De rook was dus erg heet. Connery draaide naar mij en sprak, als je dat olie en gas nog een keer bij mij in de buurt houdt maak ik je af," aldus Dawson.

Niet zo gemeend
Dawson zei dat hij toentertijd echt bang was voor Connery nadat dit was gebeurd. Achteraf gezien denkt Dawson echter dat Connery het waarschijnlijk niet zo meende.


Zo sprak Dawson op dezelfde podcast: "Ik denk niet dat hij mij echt iets zou hebben aangedaan als ik nogmaals met dat olie en gas zou hebben gewerkt. Hij was heel kort even boos op dat moment, maar hij draaide weer snel bij."

NieuwsFilm

meest populair