De grote decemberfilm 'Wonka' gaat toch groots presteren

De grote decemberfilm 'Wonka' gaat toch groots presteren

De marketingcampagne van Warner Bros en Timothée Chalamet lijkt effect te hebben.

Het is soms een beetje verwarrend: de verwachtingen van filmopbrengsten. In het geval van Wonka, de grote familiefilm van Warner Bros. die in december uitkomt, werd een paar weken geleden nog verwacht dat deze zou gaan floppen. Nu lijkt dat toch wel mee te gaan vallen.

Timothée Chalamet, bekend van o.a. Dune, Call Me By Your Name en Lady Bird, speelt de hoofdrol van Willy Wonka. Net als Warner Bros. probeert Chalamet sinds de tegenvallende eerdere verwachting de film beter onder de aandacht te brengen. Zo stond hij deze maand op de voorkant van het bekende blad GQ en presenteerde hij voor de tweede keer Saturday Night Live. Deze promotiemomenten lijken nu zijn vruchten af te werpen.

Verdubbeling
Waar we eerder deze maand nog verslag deden van een verwachte (tegenvallende opbrengst) van 20 miljoen dollar, is die verwachting nu verdubbeld. De verwachting is nu dat Wonka tussen de 35 en 40 miljoen dollar zal ophalen in het eerste weekend dat de film te zien is.

Er wordt verwacht dat de film het vooral goed zal doen bij vrouwen. Bij vrouwen in alle leeftijdsgroepen doet de film het namelijk goed op het gebied van naamsbekendheid, en scoort Wonka zelfs beter dan een van de grootste films van het jaar, namelijk The Super Mario Bros Movie.

Willy Wonka
De film is gebaseerd op het personage Willy Wonka uit het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl, en vertelt het verhaal van hoe de chocolademaker, uitvinder en goochelaar zijn iconische plek in de wereld aannam.


De film wordt geregisseerd door Paul King, bekend van de Paddington-films. Naast Chalamet zijn ook Hugh Grant, Rowan Atkinson, Olivia Colman, Keegan-Michael Key en Matt Lucas in de film te zien.

NieuwsFilm

meest populair