Ogen dicht: Deze horrorfilm jaagt je de stuipen op het lijf

Ogen dicht: Deze horrorfilm jaagt je de stuipen op het lijf

'Inside' is een mooi voorbeeld van een goede Franse horrorfilm die je maar één keer zal kijken omdat het zo eng is.

Heb je zin om even goed te gruwelen? Dan is de Franse horrorfilm Inside uit 2007 een goede keuze. Geregisseerd door Julien Maury en Alexandre Bustillo, wordt Inside beschouwd als een must-see voor fans van extreme horror. Het is dan ook zo gruwelijk wat er in de film gebeurt, dat je Inside waarschijnlijk maar één keer wil zien.

Inside, getiteld À l'intérieur in het Frans, wordt nog steeds gezien als een van de engste horrorfilms die de voorbije jaren is uitgebracht. Béatrice Dalle en Alysson Paradis, de jongere zus van Vanessa Paradis, spelen de hoofdrollen in de film. Ook Tahar Rahim, die nu te zien is in Napoleon en zal meespelen in Madame Web, is te zien in de film als een van de politieagenten. Dit was zijn eerste echte rol in een film.

Positief onthaald
Inside werd positief onthaald door zowel de horrorfilmcritici als de fans. De film werd vooral geprezen vanwege zijn authentieke, angstwekkende en genadeloos gewelddadige karakter en wordt gezien als een representatief voorbeeld van de nieuwe golf van Franse horror.

Als je dus een fan bent van horror, is dit zeker een film die je moet zien. Ben je niet zo'n fan van bloed en geweld, kijk je de film beter niet. Want er zijn momenten die zo gewelddadig en bloederig zijn, dat je misschien zou willen wegkijken.

Verhaal
Inside draait om de gruwelijke gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer een psychopaat met een paar scharen (Dalle) het huis binnendringt van Sarah Scarangella (Paradis), een zwangere vrouw die vier maanden eerder haar man is verloren in een auto-ongeval en bijna zal bevallen van haar kindje.


Op kerstavond is Sarah alleen thuis wanneer de psychopaat, die enkel genoemd wordt als La Femme, alles in het werk stelt om de ongeboren baby van Sarah mee te nemen. De gruwelijke gebeurtenissen tijdens de woninginbraak blijven zich opstapelen tot ongelooflijke extremen waardoor het kan gebeuren dat je zal willen wegkijken. Het is een hele stressvolle horrorfilm die de meeste mensen waarschijnlijk slechts één keer willen zien.

Amerikaanse remake
De Amerikanen waren zo'n fan van de film, dat ze hun eigen versie wilden maken. In 2017, tien jaar na de originele film, kwam de Amerikaanse remake Inside uit, geregisseerd door Miguel Ángel Vivas en met Rachel Nichols en Laura Harring in de hoofdrollen.


Deze Amerikaanse remake, die hetzelfde verhaal vertelt en ook wel angstaanjagend is, was niet zo'n succes als de originele Franse film. Als je moet kiezen, is het toch beter om naar de originele film te kijken. De Amerikaanse versie is te zien op Prime Video, de originele versie is jammer genoeg niet te vinden op de streamingdiensten.

NieuwsFilm

meest populair