Schrik niet! Dit zijn de eerste 20 jaar oude testbeelden van 'Shrek'

Schrik niet! Dit zijn de eerste 20 jaar oude testbeelden van 'Shrek'

Twee decennia geleden verloren gewaand, maar nu toch weer gevonden...

Wie kent ze niet? Shrek, Donkey, Prinses Fiona, Puss in Boots en vele anderen. Al vier films lang zorgen zij voor onvergetelijke avonturen. Maar wist je dat dit er bijna heel anders uit had kunnen zien?

Er is een vroege animatietest voor de eerste film, waarvan men dacht dat deze verdwenen was, teruggevonden en die kan je hier bekijken.

Dunner en bruter
Zoom Art Studio, die betrokken was bij het productieontwerp van het eerste deel, heeft de beelden inmiddels online geüpload.

Het gaat hier om een versie die ontwikkeld was in 1995 waarbij Chris Farley de stem verzorgde van het titulaire personage (zonder Mike Myers' Schotse accent) met behulp van motion capture technologie.

Shrek 5
Oorspronkelijk moest Shrek dan ook een "donkere, scherpe low-budgetfilm" worden die ver afstaat van de parodie op de sprookjesverhalen die het alom geliefde eindproduct in 2001 werd.


Het blijft gissen of de franchise op deze manier net zo was gegroeid als dat we die vandaag de dag kennen. Maar met het verrassende recente succes van Puss In Boots 2 (en Cameron Diaz die aan een Hollywood-comeback werkt) lijkt het een kwestie van wachten op deel 5.

NieuwsFilm

meest populair