Hollywood hervat eindelijk de opnames van 'Deadpool 3' na 118 dagen staking

Hollywood hervat eindelijk de opnames van 'Deadpool 3' na 118 dagen staking

Nu de acteurs een akkoord hebben gesloten met Hollywood-producenten worden opnames van grote films langzaam weer opgepakt.

Door de stakingen in Hollywood hebben de meeste producties maandenlang stilgelegen. Nu de stakingen voorbij zijn, komen de producties langzaam weer op gang. Deze week zijn de opnames van Deadpool 3, een van de meest verwachte films van 2024, eindelijk weer op gang.

Marvel uitvoerend producent Wendy Jacobsen plaatste een foto van de set op Instagram waarmee ze de herstart van de opnames bevestigt. "Deze Thanksgiving ben ik dankbaar dat we weer terug aan het werk zijn en dat ik de zon kan zien ondergaan vanaf de filmset," schrijft Jacobsen op het social media platform.

Staking
Deadpool 3 was halverwege de opnames toen de acteurs-staking uitbrak, de opnames werden per direct stilgelegd. Na 118 dagen staken werd er eindelijk een akkoord bereikt tussen de acteursvakbond SAG-AFTRA en de vereniging van Hollywood-producenten. Nog geen twee weken na het einde van de staking zijn de opnames weer opgestart.

Deadpool 3 is de enige film binnen het MCU die in 2024 in de bioscopen verschijnt. Alle andere Marvel-films werden door de stakingen en andere productieproblemen uitgesteld naar 2025. Wel komen er 3 Marvel-films van Sony uit die losjes met het MCU verbonden zijn, Madame Web, Kraven the Hunter en Venom 3 moeten in 2024 in de bioscopen verschijnen.

X-men
In Deadpool 3 wordt Deadpool van Ryan Reynolds een onderdeel van het MCU. De film brengt ook de X-men naar het universum van Marvel, zo zal Hugh Jackman terugkeren als Wolverine.



Deadpool 3 zal ook net als zijn voorgangers een leeftijdskeuring van 16 jaar en ouder dragen. Regisseur Shawn Levy vertelde onlangs: "Sommige grappen zijn smerig, sommige zijn culture observaties, onze film is trouw aan het DNA van de vorige films. Ik heb van Marvel en Disney heel veel steun gekregen om over alles en iedereen grappen te mogen maken, waaronder over onszelf."

Deadpool 3 moet vanaf 26 juli 2024 in de bioscopen draaien.

NieuwsFilm

meest populair