Je gelooft nooit welke topacteur uit de kaskraker 'Life of Pi' werd geknipt

Je gelooft nooit welke topacteur uit de kaskraker 'Life of Pi' werd geknipt

Iemand helemaal anders ging oorspronkelijk de rol van de schrijver spelen tegen wie Pi zijn verhaal vertelt.

De film Life of Pi is intussen 11 jaar oud, maar het blijft een pareltje om te zien. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel en werd geregisseerd door Ang Lee. In de film vertelt hoofdpersonage Pi Patel zijn verhaal aan een schrijver die gespeeld wordt door Rafe Spall. Maar het kon iemand helemaal anders geweest zijn die deze rol speelde.

Life of Pi was een groot succes toen het uitkwam in 2012. De film bracht wereldwijd 609 miljoen dollar op en won vier Oscars, nadat de film elf keer was genomineerd. Een van de Oscars ging naar de Nederlander Erik Jan de Boer voor Beste Visuele Effecten. Met vier onderscheidingen was het de meest succesvolle film tijdens de Oscaruitreiking in 2013.

Verhaal
Life of Pi volgt het verhaal van Piscine "Pi" Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten en naar Canada te emigreren, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een Bengaalse tijger van 200 kilo genaamd Richard Parker.

Uiteindelijk blijven Pi en de Bengaalse tijger over en moeten ze zien te overleven met z'n tweeën. Pi vertelt heel zijn verhaal aan een schrijver, waardoor de film vooral bestaat uit flashbacks. Pi wordt hierdoor gespeeld door verschillende acteurs.

De schrijver
De schrijver aan wie Pi zijn verhaal vertelt is gebaseerd op de echte schrijver van het boek Yann Martel en wordt in de film gespeeld door Rafe Spall. Maar eigenlijk was hij niet de eerste acteur die de rol ging spelen. Niemand minder dan Tobey Maguire, die vooral bekend is voor zijn rol als Spider-Man, zou oorspronkelijk de rol van de schrijver gespeeld hebben. Hij had zijn scènes al opgenomen toen regisseur Lee van gedachten veranderde.


Lee vond dat Maguire te herkenbaar was en wou een minder bekende acteur hebben die de rol speelde. Zo kwam Lee bij Spall. Lee prees Maguire wel voor zijn prestatie en merkte op dat hij te veel de aandacht trok wat niet de bedoeling was voor de rol van de schrijver.

Disney+
We zullen nooit Maguire in Life of Pi zien als de schrijver, maar dat verandert niet dat het een prachtige film blijft. Wil je Life of Pi zelf bewonderen, dan kan dat op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair