Life of Pi (2012)

Hoe langer je nadenkt over deze visueel indrukwekkende film, hoe roerender en aangrijpender hij wordt.
play

7,7 details

  • 127 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
  • China
  • Taiwan
  • Verenigd Koninkrijk
127 Min Verenigde Staten

Piscine Patelis een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.

Alt titel
Life of Pi 3D
Regie
Ang Lee
Cast
Gérard Depardieu, Irfan Khan, Rafe Spall, Suraj Sharma, Andrea Di Stefano, James Saito, Adil Hussain, Ayush Tandon, Tabu, Gautam Belur, Mohd Abbas Khaleeli, Shravanthi Sainath, Ayan Khan, Vibish Sivakumar, Jun Naito.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 609.016.565
Release
21.11.2012
Release NL
20.12.2012
Release DVD
23.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ang Lee | Cast: Suraj Sharma (Pi Patel), Irrfan Khan (volwassen Pi Patel), Adil Hussain (Santosh Patel), Tabu (Gita Patel), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2012

Al op jonge leeftijd raakt de intelligente Pi gegrepen door de verschillende wereldreligies. Hij is er zo door gefascineerd dat hij er niet één kiest, maar in meerdere wil geloven. Zijn vader probeert hem te corrigeren: “Alles tegelijkertijd geloven is hetzelfde als helemaal niet geloven. Je moet een keuze maken.” Maar de jongen laat zich er niet door van zijn stuk brengen. Het leven en de betekenis ervan is wat je er zelf van wil maken, luidt de boodschap die door het intrigerende en oogstrelend mooie Life of Pi heen loopt.

De familie van Pi beheert een dierentuin in India, maar daar moet verandering in komen, vindt de vader. Ze gaan het geluk opzoeken in Canada, dus stappen ze op de boot, samen met alle beesten. Maar onderweg slaat het noodlot toe als het schip door een zware storm tot zinken wordt gebracht (wervelend gefilmde scène). Ternauwernood weet Pi in een reddingsboot te ontsnappen, waar hij vanaf dan stuurloos in ronddobbert op de oceaan. De enige overlevenden van de ramp zitten met hem in de sloep: een hyena, een orang-oetang, een zebra en een Bengaalse tijger. Zoals te verwachten maken de dieren elkaar binnen een mum van tijd af, waardoor Pi uiteindelijk alleen met de tijger overblijft. En die begint steeds hongeriger te worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Life of Pi Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Mijn verwachtingen waren te hoog vooraf door anderen, vormgeving: prima. Vertelverhaal en religieuz......"

longshot

"...Ik vond het best een goede film. Maar heb hem een 7 gegeven om 2 redenen. 1. Het is religieus getint......"

briez1

"...Het boek van Yann Martel is een van mijn favorieten. Dacht dat het onmogelijk was dit te verfilmen......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Life of Pi

acties