Wat je moet weten over 'Thanksgiving' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Thanksgiving' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Eli Roth verwent ons nog even met een sterke horrorfilm aan het eind van het jaar.

Horrorfans hebben in 2023 weer flink kunnen genieten van een groot assortiment films binnen hun geliefde genre. Denk maar aan hits als Talk to Me, Saw X, Evil Dead Rise en nog veel meer. Nu wordt het jaar afgesloten met nog één unieke horrorfilm: Eli Roths Thanksgiving.

Roth levert met dit passieproject naar verluid een van de beste films van zijn carrière en een absolute topper in het genre. Heeft nu elke feestdag een eigen horrorfilm?

Grindhouse
Thanksgiving is gebaseerd op Roths fictieve trailer met dezelfde naam uit Grindhouse (2007). Dit was een eerbetoon van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez aan de zogeheten 'double features' uit de jaren '60 en '70 met twee opeenvolgende cultfilms (Death Proof en Planet Terror) met trailers van komende films ertussendoor.

Het is alweer de derde film die gebaseerd is op een van de fictieve Grindhouse-trailers na Robert Rodriguez' Machete (2010) en Jason Eiseners Hobo with a Shotgun (2011).

Verhaal
Het verhaal luidt als volgt: Nadat een Black Friday-rel in een tragedie eindigt, terroriseert een mysterieuze, door Thanksgiving geïnspireerde moordenaar Plymouth, Massachusetts, de geboorteplaats van de feestdag.


Wat begint als willekeurige wraakmoorden blijkt al snel onderdeel te zijn van een groter, sinister plan. Zal de stad de moordenaar ontmaskeren en de feestdagen overleven... of zullen ze gedwongen worden aan zijn gestoorde dinertafel te zitten?

Details
Thanksgiving kwam onlangs al uit in de Verenigde Staten, waar het sterk werd ontvangen. Zo heeft de film een score van 82% op Rotten Tomatoes. De consensus luidt als volgt: "Thanksgiving combineert buikbrekende humor met heerlijk over-the-top bloed en is een feest voor grindhouse-fans." Je leest hier een aantal van de recensies.


Vanaf 30 november zie je Thanksgiving in de Nederlandse bioscopen, met rollen van Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Brooks Thomas, Nell Verlaque, Rick Hoffman en Gina Gershon.

NieuwsFilm

meest populair