Deze scifi-film was een enorme financiële flop, maar kreeg alsnog een vervolg

Deze scifi-film was een enorme financiële flop, maar kreeg alsnog een vervolg

'The Chronicles of Riddick' met Vin Diesel in de hoofdrol eindigde met geldverlies maar kreeg toch nog een vervolg met 'Riddick'.

Voordat Vin Diesel in The Fast and the Furious te zien was, speelde hij mee in Pitch Black van schrijver en regisseur David Twohy. Deze kleine indie scifi-film kreeg met The Chronicles of Riddick een vervolg dat bijna niemand had verwacht. Maar wat helemaal niemand had verwacht is dat The Chronicles of Riddick ook een vervolg zou krijgen.

De franchise rond het personage Richard B. Riddick, een gevaarlijke crimineel gespeeld door Diesel, begon met de film Pitch Black uit 2000. Deze scifi-film was een kleine film met een budget van 23 miljoen dollar die het redelijk goed deed en zo'n 53 miljoen dollar opbracht. Vier jaar later kwam het vervolg The Chronicles of Riddick uit, maar dat eindigde in een financieel drama.

Te groot budget
Waar Pitch Black slaagde dankzij zijn bescheiden investering, faalde The Chronicles of Riddick door het grote budget dat werd gebruikt. Het kostte bijna 120 miljoen dollar om de film te maken en het bracht uiteindelijk maar 107 miljoen dollar op waardoor de film eindigde met een groot financieel verlies.

Zou de film een kleiner budget gehad hebben zoals zijn voorloper, zou de film misschien een succes kunnen geweest zijn. Maar het falen van de film stopte Diesel en regisseur Twohy niet om toch nog een vervolg te maken op de film.

Vervolg
Diesel was heel gepassioneerd over het personage van Riddick en was vastbesloten om meer films te maken. Het vinden van iemand die ze zou financieren, bleek echter een probleem gezien het falen van de voorgaande sequel. Uiteindelijk kwam het vervolg Riddick uit in 2013, negen jaar na zijn voorloper. En deze keer slaagde het team erin om de kosten laag te houden, waardoor de film enigszins een succes werd.


In dit vervolg op The Chronicles of Riddick wordt Riddick verraden door de Necromongers, een agressief strijdvolk, van wie hij de leider geworden was aan het einde van The Chronicles of Riddick. Hij wordt voor dood achtergelaten op een dorre en droge planeet. In zijn zoektocht naar een manier om van de planeet te komen activeert hij een noodbaken dat al snel huurlingen aantrekt die uit zijn op de prijs die op zijn hoofd staat.

Vierde film
Tien jaar na de derde film komt er ook een vierde film uit in de franchise. Riddick: Furya zal opnieuw geregisseerd worden door Twohy en Diesel zal opnieuw de rol van Riddick spelen. Het is al sinds 2014 dat er geruchten waren over een vierde Riddick-film, maar het is pas in 2019 dat Twohy het scenario af had. Eerder dit jaar postte Diesel ook over de film op zijn Instagram.


Zoals de titel al doet vermoeden, zal de film zich vooral afspelen op Furya, de thuisplaneet van Riddick. Over andere acteurs of een releasedatum is helaas nog niets bekend. Het is dus nog afwachten op dit vervolg.

NieuwsFilm

meest populair