Waarom de nieuwe 'RoboCop' uit 2014 zo'n enorme ramp werd

Waarom de nieuwe 'RoboCop' uit 2014 zo'n enorme ramp werd

Hoofdrolspeler Joel Kinnaman zegt dat ze beter naar de fans hadden moeten luisteren.

Gisteren kwam er nog een artikel langs over Joel Kinnaman, die probeerde 2 maanden lang niet te praten om overtuigend over te komen in zijn keiharde actiefilm Silent Knight. Nu laat hij zich weer uit over een andere actiefilm van hem die helaas geen box-office kraker werd.

Het gaat hier om de RoboCop-reboot uit 2014 van José Padilha, waarin Kinnaman de hoofdrol op zich neemt. Helaas flopte de film behoorlijk. Om IMDb scoort deze maar een magere 6,1 en op Rotten Tomatoes slechts een 49%. Ook de box-office viel tegen: tegenover een budget van 100 miljoen dollar bracht de film nog geen 250 miljoen dollar op.

Reactie
Kinnaman laat zich hier nu, bijna 10 jaar later, over uit. De acteur denkt te weten waarom de blockbuster een teleurstelling was: "Het was een hele coole ervaring, maar als ik het vandaag de dag opnieuw zou mogen doen zou ik me anders voor de film 'opstellen' en me meer proberen in te leven in het personage".

"Ik ben een grote fan van José en wat hij ervan heeft gemaakt, maar als ik heel eerlijk en zelfkritisch ben, denk ik dat ik weet wat we fout hebben gedaan. Ik denk dat we niet genoeg inzagen hoe belangrijk RoboCop voor veel filmfanaten is".

Vergelijking
Zo vervolgt Kinnaman: "Vergelijk Verhoevens 'Robocop' met die van ons: in zijn versie zit veel meer satire en dat maakt deel uit van het verhaal. José maakte er het zijne van. Dit werd een soort van 'anti-imperialistisch'-verhaal, maar ik denk dat we meer naar de fans hadden moeten luisteren".



"Toch denk ik dat we een goede film hebben gemaakt. Ik denk dat onze RoboCop-film het beter had gedaan als we het niet 'RoboCop' hadden genoemd..." Kinnaman liet al eerder weten spijt te hebben dat zijn versie niet R-rated was.

NieuwsFilm

meest populair