Deze 3 splinternieuwe series zetten Netflix en SkyShowTime in vuur en vlam

Deze 3 splinternieuwe series zetten Netflix en SkyShowTime in vuur en vlam

Scott Pilgrim weer in vorm, luchtig drama over ontslagen worden, en een Deens moordmysterie/familiedrama.

Het bleek een goede week te zijn voor abbonees van Netflix en SkyShowTime met meerdere sterke series. De recensenten van SerieTotaal delen hun beste tips en lichten toe waarom je deze series op zou moeten zetten.

Scott Pilgrim Takes Off
Recensent Terence Shea was blij om te zien dat de Netflix-animatieserie koos voor een nieuw verhaal zonder diens connectie met eerder werk te verliezen. De visuele stijl is overdonderend, ook al sneeuwt het soms het plot een beetje onder. Oordeel: 4 sterren.

Shea vond: "Hoewel het verhaal een heel andere kant opgaat is deze serie nog steeds Scott Pilgrim ten voeten uit, met verwijzingen naar oude videogames, knipogen naar eerder werk en een lekkere soundtrack. Alleen Scotts ex Envy Adams heeft een heel andere persoonlijkheid dan in de film, maar dat past perfect bij de stijl van deze serie."

Lees de rest van de recensie.

Fleeting Lies
Ondanks de zware thematiek van je baan verliezen, weet de Spaanse SkyShowTime-serie de toon luchtg te houden en het verhaal makkelijk behapbaar. Lydia van Vliet-Meeuwissen kon de weergave van de worstelingen van een sterke vrouw in crisis erg aardig gedaan, maar ze vond tegelijkertijd dat er wel enige diepgang miste. Oordeel: 3 sterren.

Van Vliet-Meeuwissen deelde: "Bepaalde onderwerpen hadden makkelijk kunnen worden gedramatiseerd om voor meer spanning te zorgen, maar de mate van ernst is nu zo laag dat het soms bijna lijkt alsof de makers de draak steken met de situatie waarin [hoofdpersoon] Lucía is beland."

Lees de rest van de recensie.

En Helt Vanlig Familj
Volgens Terence Shea was het voor deze Deense Netflix-serie moeilijk kiezen tussen een familiedrama of een moordmysterie. De belangrijke thematiek rondom daders en slachtoffers bij aanranding wordt daardoor soms iets te dik weggestopt achter veel onnodige informatie. Oordeel: 3 sterren.

Shea zette uiteen: "Mogelijk wil 'En Helt Vanlig Familj' stiekem liever een familiedrama zijn, maar doordat er een lijk ingepleurd is (wellicht om meer kijkers te trekken) wordt het toch gewoon een misdaadmysterie. Compleet met aanhoudende 'duistere, onheilspellende klanken'."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair