Als je dit weet, dan kijk je 'The Princess Diaries' nooit meer

Dit was het filmdebuut van Anne Hathaway en ook haar grote doorbraak.

The Princess Diaries kwam uit in 2001 en was toen een groot succes, wat wel onverwacht was. Het bracht wereldwijd 165 miljoen euro op en kreeg zelfs een vervolg. Maar er is iets dat niet klopt in de film die ervoor zal zorgen dat je er anders naar zal kijken of misschien de film helemaal niet meer zou willen zien.

Anne Hathaway heeft intussen een mooie carrière uitgebouwd, maar het begon voor haar allemaal in 2001 met de romkom The Princess Diaries. Deze film markeerde ook het einde van Julie Andrews' semi-pensioen in acteren en was haar terugkeer naar Disney-films, haar eerste sinds Mary Poppins uit 1964.

Verhaal
The Princess Diaries volgt Mia Thermopolis (Hathaway), een verlegen tiener uit San Francisco waar ze naar school gaat. Ze is een buitenbeentje en wordt gepest door veel van haar medeleerlingen, maar vermaakt zich met haar beste vriendin Lilly en met Lilly's broer Michael, die heimelijk een oogje op haar heeft.

Op een dag komt haar oma op bezoek, de moeder van Mia's vader. Ze verneemt dat haar overleden vader de kroonprins was van Genovia, een klein koninkrijk tussen Frankrijk en Spanje. Mia is nu de troonopvolgster, maar ze is niet van plan om haar gewone leven zomaar op te geven.

Brief
Mia's moeder Helen vertelt in de film dat zij, Mia's vader en de koningin enkel van plan waren om Mia te vertellen over haar afkomst wanneer ze 18 jaar zou worden. Maar Mia krijgt voor haar 16e verjaardag een brief van haar vader waarop het koninklijk schild te zien is. Dat zou eigenlijk alles al verraden hebben, zou Mia het nog niet te weten gekomen zijn door haar oma.


Ondanks deze blunder, die je misschien over het hoofd hebt gezien wanneer je de film voor het eerst zag, was [/i]The Princess Diaries[/i] een groot succes. Het was zo groot dat er in 2004 een vervolg kwam met The Princess Diaries 2: Royal Engagement waarin Hathaway en Andrews hun rol hernemen uit de eerste film.

Derde film
Bijna 20 jaar na de tweede film, zal er ook een derde film komen, die een vervolg zal zijn op de eerste twee films. Aadrita Mukerji schrijft het scenario en Debra Martin Chase, producent van de eerste twee Princess Diaries-delen, zal ook het derde deel produceren.


Of Hathaway haar rol als Mia zal hernemen voor dit derde deel is nog niet bekend. Maar dat The Princess Diaries 3 komt is wel een feit. Wil je The Princess Diaries nog steeds zien na het weten van deze blunder, dan kan dat op Disney+. Ook het vervolg is er te zien.

NieuwsFilm

meest populair