Deze Bond-girl had een wel erg bijzondere eis voor 'Spectre'

Léa Seydoux kreeg het op een bijzondere manier voor elkaar om de Bond-girl in 'Spectre' te spelen.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder. Bond-girls kunnen natuurlijk niet ontbreken. Voor de film Spectre had de actrice van een Bond-girl een wel erg aparte eis.

De Bond-girl die het meest wordt geassocieerd met de Bond-films van Daniel Craig is Madeleine Swann. Swann wordt gespeeld door de Franse actrice Léa Seydoux, maar zij kreeg de rol op een wel heel bijzondere manier.

Swann
Madeleine Swann is de dochter van Mr. White (Jesper Christensen), lid van de criminele organisatie SPECTRE. Als jong kind was Swann in Noorwegen getuige van de dood van haar moeder door Lyutsifer Safin (Rami Malek), wiens hele familie door White werd vermoord op bevel van Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz).

Hiermee had ze dus al veel connecties met de schurken waar Bond het tegen opnam, het was dus onvermijdelijk dat de twee elkaar ooit zouden ontmoeten.

Auditie
Het was helemaal geen zekerheid dat Seydoux de rol van Swann zou spelen. Haar eerste auditie ging namelijk helemaal verkeerd en ze eiste om een tweede. Haar wens werd vervuld en ze kreeg op basis van de tweede auditie de rol. Ze gaf zelf de reden achter haar eerste geflopte auditie:


"Het probleem is dat ik voor de auditie een biertje had gedronken, wat een heel slecht idee was. Dus ik was een beetje aangeschoten. Ik deed de auditie en het was verschrikkelijk, ik was verschrikkelijk. Dus ik vroeg of ik het nog een keer mocht doen en toen ontmoette ik Sam en zo gebeurde het."

No Time to Die
Seydoux keerde terug als Swann in No Time to Die, de vijfde en afsluitende film met Daniel Craigs Bond. In deze film blijkt Swann moeder te zijn van een jong meisje genaamd Mathilde, en het was natuurlijk geen raadsel wie de vader was.


Bond offerde zich op om voor de veiligheid van Madeleine en zijn dochter te zorgen, wat een eind bracht aan de moderne 007-reeks die begon met Casino Royale.

NieuwsFilm

meest populair