Zack Snyders 'Watchmen' was "zijn tijd ver vooruit", vindt Christopher Nolan

Zack Snyders 'Watchmen' was "zijn tijd ver vooruit", vindt Christopher Nolan

De wereldberoemde regisseur vindt het spijtig dat de blockbuster geen echte hit was.

Christopher Nolan nam het recentelijk nog op voor de grote franchises en alle superheldenfilms. Nu laat de geliefde regisseur zich weer uit over een superheldenfilm die volgens hem veel meer aandacht verdient: Watchmen.

De nodige grote regisseurs, zoals Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Ridley Scott lieten al eerder weten niet veel om alle superheldenfilms te geven. Nolan denkt hier anders over. Hij denkt dat er in Hollywood een juiste balans is tussen blockbusters en kleinere films.

Lof
Nolan, o.a. bekend van The Dark Knight-trilogie, kan zelf dan ook wel genieten van een goede superheldenfilm. Een van zijn favorieten is Watchmen van Zack Snyder uit 2009. Nolan laat zich er tijdens een recent interview over uit.

"Ik heb altijd al gezegd dat 'Watchmen' zijn tijd ver vooruit was. Het idee van een superheldenteam, waar deze film perfect gebruik van maakt, was destijds nog niet een 'ding'. Ik denk dat de film het veel beter gedaan zou hebben als deze pas na 'Avengers' uit zou zijn gekomen".

Meer
Snyder is natuurlijk bekend van de nodige superheldenfilms en denkt dat hij er nog wel meer wil maken.



Zo zei de regisseur nog niet zo heel lang geleden dat hij het gaaf zou vinden om een film te maken over Elektra of zelfs Batman. Eerst zullen we getrakteerd worden op zijn passieproject, Rebel Moon.

NieuwsFilm

meest populair