"We hebben ze nodig", zegt Christopher Nolan over de bekritiseerde grote filmreeksen van nu

"We hebben ze nodig", zegt Christopher Nolan over de bekritiseerde grote filmreeksen van nu

De wereldberoemde regisseur is van mening dat er nu een juiste balans is.

Er zijn de nodige grote regisseurs die geen fan zijn van blockbuster-franchises of het superheldengenre. Denk bijvoorbeeld maar aan Martin Scorsese en Ridley Scott, die zich er recentelijk nog over uitliet. Nu laat ook Christopher Nolan van zich horen.

De wereldberoemde regisseur, die recentelijk nog hoge ogen wist te gooien met Oppenheimer, is van mening dat, alhoewel deze grote filmreeksen vandaag de dag vaker bekritiseerd worden, zij wel nodig zijn.

Uitleg
Zo zegt Nolan tijdens een recent gesprek: "Er is in Hollywood altijd een balans geweest. Nu is dat er eentje waarin bekende en grote titels ervoor zorgen dat mensen naar de bioscoop gaan. Dit is belangrijk, want dit brengt veel geld op en zorgt ervoor dat er veel andere films van verschillende genres gemaakt kunnen worden".

"Tegelijkertijd is het ook belangrijk wat we met nieuwe dingen komen. De bioscoopgangers zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Het is altijd een geweldig gevoel, wanneer je een mooie trailer krijgt te zien van een film waar je nog niks van afweet. In Hollywood is er een gezond ecosysteem nodig en een balans tussen blockbuster-franchises en kleinere films".

Verdediging
Heel erg gek is het niet dat Nolan het opneemt voor het superheldengenre. De regisseur maakte natuurlijk de geliefde The Dark Knight-trilogie en wordt de laatste tijd ook vaker in verband gebracht met het maken van een James Bond-film. Hier liet hij zich recentelijk ook nog over uit. Daarover lees je hier meer.



NieuwsFilm

meest populair