Eerste recensies 'Silent Night', de actiefilm zonder een gesproken woord: kijken of skippen?

Eerste recensies 'Silent Night', de actiefilm zonder een gesproken woord: kijken of skippen?

De film Silent Night bevat geen woord: is dit ook leuk genoeg voor in de bioscoop?

Begin december verschijnt de nieuwe film van regisseur John Woo, die je mogelijk kent van films als Face/Off en Windtalkers van alweer een flink aantal jaar geleden. Nu komt de Chinees filmregisseur met Silent Night.

En er is iets opmerkelijks aan deze "kerstfilm". De actiefilm is namelijk een letterlijke "stille nacht", er wordt namelijk geen woord in de film gesproken. Een makkie voor hoofdrolspeler Joel Kinnaman (The Informer, The Suicide Squad), zou je kunnen zeggen.

Eerste recensies
De eerste recensies, op het moment van schrijven 37 stuks, staan ondertussen op Rotten Tomatoes en deze scoren gezamenlijk 65 procent op de Tomatometer, met een 5,90/10 als gemiddelde beoordeling. Omdat de reviews niet zo hoog zijn, is het advies om de film met een bak popcorn te bekijken.

"Silent Night bevestigt opnieuw dat een actiefilm niet veel dialoog nodig heeft als de decorstukken solide genoeg zijn - en dat zelfs een matige film van John Woo de toegangsprijs waard kan zijn," luidt de critics consensus.

Silent Night
In Silent Night rouwt Godlock met zijn vrouw Saya om de dood van hun zoon. Hij werd op kerstavond ongewenst betrokken bij een afrekening in de misdaadwereld. Godlock zint op wraak. Als hij de bende op zijn hielen ziet, gaat hij tot het uiterste.


Silent Night draait vanaf 7 december in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair