Silent Night

Silent Night (2023)

Keiharde actiethriller van John Woo neemt het 'stille' wel heel erg letterlijk.
play

5,4 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een gekwelde vader is er getuige van dat zijn zoontje sterft wanneer hij op kerstavond in het kruisvuur van een bende terechtkomt. Terwijl hij herstelt van een wond die hem zijn stem kost, maakt hij van wraak zijn levensmissie en begint hij aan een zwaar trainingsregime om de dood van zijn zoon te wreken.

Regie
John Woo
Cast
Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi, Harold Torres, Vinny O'Brien, Yoko Hamamura, Anthony Giulietti, John Pollack, Angeles Woo.
Release
30.11.2023
Release NL
07.12.2023
Release DVD
15.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: John Woo | Scenario: Robert Archer Lynn | Cast: Joel Kinnaman (Brian), Catalina Sandino Moreno (Saya), Kid Cudi (Vassell), Harodl Torres (Playa), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2023

Ondanks films zoals Face/Off, Mission Impossible 2 en Red Cliff heft John Woo een discutabele reputatie als actieregisseur. Critici vinden zijn films óf te vergezocht óf te serieus van toon. Met zijn nieuwe film Silent Night doet hij duidelijk een stap terug in een poging om een simpele(re) actiethriller te maken. Met matig succes.

Nadat Brian in zijn keel is geschoten door een crimineel kan hij niet meer praten. Na wekenlang in het ziekenhuis te hebben gelegen komt hij erachter dat diezelfde crimineel verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoontje. Na zich maandenlang uit zelfmedelijden bezat te hebben besluit Brian wraak te nemen op de man die zijn leven heeft verpest. Er is alleen één probleem: de crimineel is de baas van een bende, en om bij hem te komen moet Brian eerst langs alle handlangers.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Silent Night Nieuwsberichten