Ryan Gosling werd ontslagen uit 'The Lovely Bones' omdat hij 'te dik' was

Ryan Gosling werd ontslagen uit 'The Lovely Bones' omdat hij 'te dik' was

Ryan Gosling vervangen met Mark Wahlberg? Peter Jackson deed het voor zijn film 'The Lovely Bones'.

Ryan Gosling ontslaan en vervangen met Mark Wahlberg klinkt tegenwoordig als iets absurds, maar regisseur Peter Jackson deed dit gewoon voor zijn film The Lovely Bones.

Tegenwoordig is er waarschijnlijk geen een regisseur die Ryan Gosling zou afslaan voor een film, maar in 2009 was hij voornamelijk nog bekend van zijn acteerwerk in romcoms.

Verhaal
The Lovely Bones is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Sebold uit 2002. Het gaat namelijk over de 14-jarige Susie (Saoirse Ronan), die werd verkracht en vermoord.

Vanuit het hiernamaals ziet het meisje hoe haar familie haar dood verwerkt, maar ze volgt ook degene die haar vermoordde (Stanley Tucci). Hij probeert zijn sporen zo goed mogelijk uit te wissen en is al op zoek naar nieuwe slachtoffers.

30 kilo aangekomen
Ryan Gosling zou oorspronkelijk de rol van Jack Salmon, de vader van Susie, vertolken. Ter voorbereiding kwam hij zelfs 30 kilogram aan voor de rol, maar dit bleek achteraf een flinke fout. Volgens hem was het de reden dat hij werd ontslagen:


"Ik geloofde echt dat hij 95 kilogram zou moeten wegen. We praatten niet veel tijdens het pre-productieproces, wat het probleem was. Het was een enorme film, en er zijn zoveel dingen om mee om te gaan, en hij kon niet afzonderlijk met elke acteur omgaan. Ik kwam net op de set en ik had het mis. Toen was ik dik en werkloos."

Andere reden
Fran Walsh, de schrijfster van de film, kwam echter met een ander verhaal. Zij stelde dat Gosling zelf aangaf dat hij zich niet comfortabel voelde om de rol te spelen: "Hij zei: 'Ik ben niet de juiste persoon voor deze rol. Ik ben te jong.'"


De rol ging uiteindelijk naar Mark Wahlberg. Welke van de twee verhalen achter het ontslag van Gosling nou de waarheid is, moet je natuurlijk zelf bepalen. Je bekijkt The Lovely Bones nu op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair