Denis Villeneuve raadt je dit pareltje aan: "een van mijn favoriete films"

Denis Villeneuve raadt je dit pareltje aan: "een van mijn favoriete films"

Na 'There Will Be Blood' heeft hij het over 'No Country for Old Men'.

Er komen wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over regisseurs die 'te kijken'-tips hebben. Nu komt Denis Villeneuve wederom met een blockbuster die hij geweldig vindt.

Villeneuve behoort nu al enkele jaren tot de absolute Hollywood-toppers. In 2010 kende de regisseur zijn grote doorbraak met het pareltje Incendies. Sindsdien heeft hij de ene na de andere ijzersterke film gemaakt.

Carrière
Denk bijvoorbeeld maar aan iets 'kleinere' films als Prisoners en de indrukwekkende maar zeer lastig te begrijpen Enemy. Ook wist hij hoge ogen te gooien met blockbusters Blade Runner 2049 en Dune. Over niet al te lang verschijnt het vervolg op de laatstgenoemde film.

Villeneuve zit dus niet stil en schakelt van het ene project naar het andere. Wanneer hij wat vrije tijd heeft, kijkt hij echter ook graag films. Al eerder kwamen we erachter dat hij een grote fan is van There Will Be Blood. Mocht je dat artikel gemist hebben, dit is hier terug te lezen.

Meer
Daar blijft het niet bij. Toen Villeneuve een lijstje maakte van de beste films sinds 2000 twijfelde hij geen seconde om No Country for Old Men hier ook tussen te zetten. Deze film werd in 2007 gemaakt door Ethan en Joel Coen.



De regisseur-duo heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Fargo en The Big Lebowski om er maar een paar op te noemen. Volgens de nodige filmfanaten is No Country for Old Men echter hun beste werk. Villeneuve deelt die mening.

Reactie
Zo zei de regisseur al eerder: "Dit is hun magnum opus en een van de beste films die ik ooit heb gezien. Het beeld waarin de politieman gewurgd wordt door deze moordenaar die je in een nachtmerrie tegenkomt en zijn laarzen strepen achterlaten op de grond zal me altijd bijblijven".



De film werd ijzersterk onthaald. Op IMDb scoort hij een 8,2 en staat hiermee in de top 250 beste films aller tijden. Op Rotten Tomatoes staat hij weer op 93%. Ook won dit pareltje 4 Oscars, waaronder eentje voor de ijzersterke Javier Bardem en zelfs beste film van dat jaar.

Interesse in No Country for Old Men? Kijk deze dan nu op SkyShowtime of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair