Grote Disney-baas wil geen excuses maken voor de meeste nieuwe Marvel-films

Grote Disney-baas wil geen excuses maken voor de meeste nieuwe Marvel-films

Bob Iger is zich bewust ervan dat de nodige blockbusters floppen.

Disney beschikt over heel wat grote studio's, zoals Pixar en Marvel. Toch zijn de nodige filmfanaten het over eens dat de kwaliteit lijkt af te nemen en dat er meer vervolgen worden gemaakt dan nieuwe originele projecten. De grote baas van 'Het Huis van de Muis', Bob Iger, laat zich er nu over uit.

Hij ziet ook in dat enkele blockbusters die ze de laatste jaren hebben uitgebracht niet al te best scoren, maar dat betekent niet dat er geen sequels of prequels meer zullen uitkomen. Zo begint hij: "Ik denk niet dat we ons hoeven te verontschuldigen omdat we vervolgen maken".

Resultaat
Iger vervolgt: "Sommige films hebben het extreem goed gedaan en het waren ook interessante films. Er moet echter wel altijd een reden zijn om een film te maken en niet alleen uitgaan van een commerciële of financiële winst. Het moet een goed verhaal hebben".

"Ja, misschien hebben we teveel sequels en prequels gemaakt, maar dat betekent niet dat we er geen meer zullen maken. Ik weet niet of er ooit nog een studio zal zijn die hetzelfde zal bereiken als ons. Ik bedoel, op een gegeven moment waren wij teleurgesteld wanneer een van onze films niet 1 miljard dollar op wist te halen. De lat lag ook gewoon ongelofelijk hoog".

Toekomst
Zo gaat hij verder: "Onze studio heeft de laatste 10 jaar geweldig gepresteerd. Misschien was dit zelfs wel het beste wat een studio ooit heeft gepresteerd. We hebben veel mega-hits gemaakt, waaronder de recente 'Avatar: The Way of Water' en 'Guardians of the Galaxy 3'."



"Er moet echter ook gezegd worden dat onze recente films voornamelijk teleurstellend hebben gescoord en dat nemen we zeer serieus. We willen dat onze toekomstige films beter in elkaar steken, dus daar werken we op dit moment aan. Al mijn tijd en energie wordt hier nu ingestoken".

NieuwsFilm

meest populair