Netflix Originals: dit is een van de beste oorlogsfilms van Netflix zelf

'The Siege of Jadotville' met Jamie Dornan en Mark Strong is een pareltje van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste oorlogsfilms op de streamingdienst: The Siege of Jadotville met Jamie Dornan (Heart of Stone).

The Siege of Jadotville is een Ierse/Zuid-Afrikaanse productie waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, maar meer dan de moeite waard is.

Verhaal
De film is gebaseerd op het boek The Siege at Jadotville: The Irish Army's Forgotten Battle van Declan Powers. Het portretteert het waargebeurde verhaal van een Ierse legereenheid in de titulaire belegering van Jadotville tijdens de operatie van de Verenigde Naties in Congo in september 1961.

Jamie Dornan speelt een Ierse commandant genaamd Patrick Quinlan. Hij en zijn bataljon van slechts 150 man moeten een belegering door 3.000 Congolese troepen onder leiding van Franse en Belgische huurlingen die voor mijnbouwbedrijven werken, zien te weerstaan.

Als echte soldaten
Regisseur Richie Smythe wilde dat de film zo authentiek mogelijk was voor de kijker en niet een slappe actiefilm werd. Om dit te bereiken deed hij iets wat niet veel regisseurs zouden doen:


"Er is niets erger dan te zien hoe acteurs zich gedragen alsof ze in een actiefilm zitten, terwijl ze doen alsof ze met geweren naar boven rennen en serieus kijken. De beste manier om ze dat realistisch te laten doen, is ze gewoon op te leiden tot soldaten, en dat heb ik ook gedaan."

Ontvangst
De film werd in 2016 kort getoond in Ierse bioscopen en kwam daarna wereldwijd uit op Netflix. Op Rotten Tomatoes staan er slechts elf recensies van de film waarvan er zeven positief zijn. De publieksscore staat op een sterke 74% die gebaseerd is op duizenden kijkervaringen.


Naast Dornan zijn ook topacteurs als Mark Strong (1917), Michael McElhatton (Game of Thrones) en Jason O'Mara (Agents of S.H.I.E.L.D.) van de partij. Je bekijkt de film hier.

NieuwsFilm

meest populair