Dit is de échte Napoleon die je niet zag in de film 'Napoleon'

In de film Napoleon zien we een versie van Napoleon die historisch niet helemaal klopt.

Wat weten we over Napoleon Bonaparte, de Franse wereldveroveraar die leefde van 1769 tot en met 1821? De film Napoleon, nu te zien in de Nederlandse bioscopen, laat een aantal van zijn heftige veldslagen zien. Maar ook een hoop scènes die historisch gezien onjuist zijn.

Zo schreven we op FilmTotaal al over een scène in Egypte die door historie werd uitgelachen. Maar wie was Napoleon echt? En wat deed hij tijdens zijn jaren als keizer van Frankrijk?

De echte Napoleon
Op YouTube zijn vele video's te vinden over Napoleon. Allemaal vertellen ze het verhaal over de Franse Caesar die in 1812 een rijk had dat bestond uit onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België, Nederland en een groot gebied rondom het huidige Polen.

Het kanaal Timeline - World History Documentaries zette een nette docu The Rise Of Emperor Napoleon Bonaparte online. Deze video werd al 1,7 miljoen keer bekeken.

De keizer
"Hij was de man die het begin van de 19e eeuw zou bepalen. Hij heeft meer gedocumenteerde overwinningen dan welke andere slagveld-commandant dan ook in de geschiedenis," valt er te lezen bij de video.


"Vanuit een relatief bescheiden achtergrond groeide hij op tot meester van Europa. Dit is de opkomst van Napoleon Bonaparte. Met historici dr. Michael Rowe, professor Pamela Pilbeam en professor David Andress," vervolgd de inleiding van de video.

Napoleon: de film
Uiteraard is Ridley Scotts Napoleon als film helemaal nog niet zo slecht. De film met Joaquin Phoenix (Napoleon) en Vanessa Kirby (Josephine) laat prachtige veldslagen zien en in hoofdlijnen is de film ook een prima verhaal over de trotse Fransman.

NieuwsFilm

meest populair