Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Zwartboek (2006)
Regie: Paul Verhoeven | Cast: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, e.a. | Te zien op: Disney+ / Netflix / Videoland
Wanneer de joodse Rachel Stein en haar familie tijdens een vluchtpoging onverwachts worden aangevallen door de Duitsers en alleen zij deze aanval overleeft, besluit ze zich vermomd als Ellis de Vries aan te sluiten bij het verzet. Ze krijgt de opdracht om te infiltreren bij de vijand, maar wanneer het misgaat, wordt ze ineens door beide kanten gezien als verrader.
 

 
All Quiet on the Western Front
Regie: Edward Berger | Cast: Felix Kammerer, Albert Schuch, Aaron Hilmer, e.a. | Te zien op: Netflix
De zeventienjarige Paul gaat in de Eerste Wereldoorlog met zijn vrienden Albert en Muller vrijwillig in het Duitse leger. Ze worden naar het westfront gestuurd, maar hun enthousiasme maakt al vlug plaats voor de harde realiteit van het leven in de loopgraven. Paul moet zijn ideeën over de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde.
 

 
American Sniper (2014)
Regie: Clint Eastwood | Cast: Bradley Cooper, Sienna Miller, Keir O'Donnell, e.a. | Te zien op: Prime Video  
Chris Kyle wordt uitgezonden naar Irak. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens. Al snel groeit hij binnen het leger uit tot de dodelijkste scherpschutter ooit. Kyle valt ook op bij de vijand en er wordt een prijs op zijn hoofd gezet. Eenmaal terug, merkt Kyle dat hij de oorlog niet achter zich kan laten.


 
The Outpost (2020)
Regie: Rod Lurie | Cast: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
Afghanistan, 2009. Een kleine groep Amerikaanse soldaten is gestationeerd in de buurt van het dorp Kamdesh om daar een gevaarlijke militaire buitenpost te verdedigen in de strijd tegen de Taliban. In oktober gaat het echter gruwelijk mis wanneer honderden Talibanstrijders de enclave, die verscholen ligt in een vallei tussen de bergen, onverwachts aanvallen. Geheel in het nauw gedreven, moeten de Amerikanen zichzelf zien te redden.
 


NieuwsFilm

meest populair