Deze misdaadtopper uit 2023 heb je waarschijnlijk nog niet gezien, dus doe het nog snel!

Deze misdaadtopper uit 2023 heb je waarschijnlijk nog niet gezien, dus doe het nog snel!

De film Nostalgia verscheen eerder dit jaar op het witte doek: duidelijk een om te zien.

Jaarlijks verschijnen er vele honderden films, dus het is onmogelijk om alles te zien. En doordat de allergrootste films de kleinere titels overschaduwen, is het soms moeilijk om de juiste kwaliteitsfilms eruit te pikken.

Nu het jaar richting het einde gaat, geven we de komende periode enkele films als tip zodat je deze nog snel kunt bekijken voordat je jouw jaarlijstje opmaakt voor 2023. De eerste topper is Nostalgia.

Sterke misdaadfilm
De Italiaans-Franse film Nostalgia komt van regisseur Mario Martone en heeft de bekende Italiaanse acteur Pierfrancesco Favino (World War Z, Rush) in de hoofdrol als de zakenman Felice Lasco. Na 40 jaar keert hij terug naar Napels, zijn geboorteplaats om zijn moeder te bezoeken.

Eenmaal daar gaat hij op zoek naar zijn roots. Hij herontdekt de stad gevuld met eigen regels en gewoontes, maar ook vol herinneringen die hem nog steeds achtervolgen. Felice zoekt - tegen beter weten in - zijn jeugdvriend Oreste op, inmiddels een gevreesde maffiabaas.

Ontvangst
Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat Nostalgia op een prima 89 procent en de IMDb staat de film op een nette 6,7/10 na bijna drieduizend stemmen. Hieronder de trailer.


FilmTotaal-recensent kwam tot 3,5 ster in zijn recensie en schreef: "Zonder in clichés van maffiaverhalen te vervallen toont Mario Martone het Napolitaanse leven zoals het is. De schoonheid, maar ook de ongrijpbare grauwheid ervan en de onmiskenbare macht die de katholieke kerk er nog heeft. Nostalgia toont niet alleen een portret van een man die zichzelf verloochent en daarmee worstelt, maar ook dat van een stad die zweeft tussen pracht en gruwel."

Nu kijken
Wil je Nostalgia graag zien, dan vind je de film nu op Cinetree of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair