De rol van Denzel Washington in 'Gladiator 2' is door Ridley Scott onthuld

De rol van Denzel Washington in 'Gladiator 2' is door Ridley Scott onthuld

En zoals gewoonlijk klinkt het weer als een karakter om van te watertanden...

Niet verwacht, maar toch werkelijkheid geworden. Eind volgend jaar verschijnt dan eindelijk het vervolg op het Oscarwinnende epos Gladiator (2000), wederom van regisseur Ridley Scott.

Hoofdrolspeler Russel Crowe zal niet terugkeren, wat logisch is gezien de dood van zijn personage, maar in plaats daarvan maakt een ander (misschien nog wel groter) Hollywood-zwaargewicht zijn opwachting.

Inhoudelijke details
Het gaat hier om niemand minder dan Denzel Washington. En Scott heeft nu opwindende info onthuld over diens conflicterende karakter.


"Denzel speelt in 'Gladiator 2' een ex-gladiator die rijk is geworden en strijdt om de macht in het chaotische Romeinse Rijk. Hij treedt op als wapenhandelaar en is eigenaar van een stal gladiatoren die hij graag ziet vechten. Hij werd ooit gevangengenomen in Noord-Afrika en heeft nu plannen om de macht over te nemen van de twee huidige heersers".

Release in november 2024
Washington sluit zich aan bij Paul Mescal en wordt na 17 jaar herenigd met Scott na hun eerdere samenwerking aan American Gangster uit 2007.


Op de vraag of Washingtons nieuwe personage net zo 'bad-ass' gaat zijn als degene die hij toen speelde, antwoordde Scott: "Absoluut! Hij is duidelijk in een slecht humeur, maar toch charmant. Dat is zijn ding".

NieuwsFilm

meest populair