Deze verwijderde scène uit 'The Lord of the Rings' laat zien waarom Boromir slecht werd

In de originele versie van 'The Lord of the Rings: The Two Towers' is er een flashbackscène verwijderd waarin we meer van de dynamiek tussen de broers Boromir en Faramir en hun vader te zien krijgen.

The Lord of the Rings is nog steeds een van de populairste franchises die er bestaan. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van J.R.R. Tolkien, zijn alle drie de delen geregisseerd door Peter Jackson. Het eerste deel van de trilogie, The Fellowship of the Ring, kwam in 2001 uit. Hierna volgden The Two Towers uit 2002 en The Return of the King uit 2003.

Van elk deel bestaat er een originele versie die in de bioscoop te zien was en een uitgebreide versie. In de originele versie van The Lord of the Rings: The Two Towers werd er een scène verwijderd die ons meer vertelt over de broers Boromir (Sean Bean) en Faramir (David Wenham) en hun vader. In de uitgebreide versie is die wel te zien.

De ring
In The Fellowship of the Ring gaat Boromir mee met het reisgezelschap om de Ring te vernietigen. Hij raakt steeds meer onder invloed van de Ring en probeert het, tijdens een poging om Frodo over te halen naar zijn thuisland Gondor te gaan, te stelen.

Uiteindelijk sterft Boromir met drie Ork-pijlen in zijn lichaam. Hij vertelt tegen Aragorn in zijn laatste woorden dat hij de Ring van Frodo probeerde af te pakken en dat Merijn en Pepijn zijn meegenomen door de Orks.

Flashback
In het tweede deel van de trilogie werd er een scène verwijderd die ons vertelt waarom Boromir de Ring zo graag zelf wou. De scène is een flashback gezien door de ogen van zijn broer Faramir. We ontdekken dat hij het niet echt voor zijn thuisland Gondor deed, maar om zijn vreselijke vader tevreden te stellen die hen als vuil behandelde.


Het is een prachtige scène die Boromir opnieuw in een goed daglicht plaatst en het geeft ons inzicht in de slechte relatie die Faramir heeft met zijn vader. Het hint ook naar de vreselijke persoonlijkheid van hun vader en waarom Boromir dus uiteindelijk slecht werd en de ring wou stelen.

Samen in scène
De eerste keer dat we Faramir te zien krijgen in de films is in het tweede deel wanneer Boromir al gestorven is. Deze scène is dus de eerste keer dat we de twee broers samen te zien krijgen en het is ook de eerste keer dat we John Noble als hun vader Denethor zien, een rol die hij herneemt in het derde deel.


De uitgebreide versies van de trilogie zijn niet op de streamingdiensten te vinden, je kan ze wel kopen op onder andere Prime Video, maar de originele versies zijn er wel te vinden. Wil je dus Boromir zien in The Fellowship of the Ring, dan kan dat op Prime Video. Faramir kan je zien in het tweede deel, dat ook op Prime Video staat, net als het derde deel.

NieuwsFilm

meest populair