3 kneitergoede films die nu gewoon op Netflix staan

Ontdek de goudmijn aan mooie films die streamingdienst Netflix te bieden heeft.

Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan. Soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Wij hebben door de catalogus heen gesnoeid en vandaag wederom drie interessante, sterke films - die dus gewoon op Netflix staan - voor je op een rijtje gezet.

The Trial of the Chicago 7 (2020)
Regie: Aaron Sorkin | Cast: Mark Rylance, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, e.a. | Kijk direct
In 1968, het jaar waarin de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot verdeelt, raken demonstranten in Chicago slaags met de politie. Een jaar later laat president Nixon acht betogers vervolgen voor samenzwering en rebellie, waarvan een zaak apart wordt behandeld. Het proces tegen de Zeven van Chicago wordt een grote schijnvertoning.
 


Scarface (1983)
Regie: Brian De Palma | Cast: Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Steven Bauer, e.a. | Kijk direct
De Cubaanse vluchteling Tony Montana wil geld verdienen en heeft daar alles voor over. Zijn doel is het opbouwen van een eigen drugsimperium in Miami. Tussendoor gaat hij achter de vrouw aan van zijn baas. Montana, arrogant dat hij is, maakt echter een fatale fout: hij raakt verslaafd aan zijn eigen drugs. Hij raakt paranoia en wordt ook achternagezeten door de autoriteiten.
 


Missing (2023)
Regie: Nicholas D. Johnson en Will Merrick | Cast: Storm Reid, Nia Long, Tim Griffin, e.a. | Kijk direct
June, een technisch onderlegde tiener, probeert haar vermiste moeder Grace terug te vinden via een digitale zoektocht. Zij is niet thuisgekomen van een vakantie naar Colombia met haar nieuwe vriend. Maar haar digitale detectivewerk levert langzaamaan meer vragen op dan antwoorden. Haar moeder blijkt veel geheimen te hebben en dat zorgt ervoor dat June mogelijk zelf ook gevaar loopt.NieuwsFilm

meest populair