'Star Wars'-acteur uit de vervolgtrilogie kan de films niet van zich afschudden

'Star Wars'-acteur uit de vervolgtrilogie kan de films niet van zich afschudden

Het lijkt erop dat veel mensen hem dit ene ding zeer kwalijk nemen.

Adam Driver heeft een fantastische carrière. De laatste jaren zit de acteur in de ene na de andere film met een grote regisseur, of het nu House of Gucci is van Ridley Scott of het aankomende Ferrari van Michael Mann.

Maar in een interview voor die laatste film onthulde Driver dat hij zijn rol in de Star Wars-films toch maar niet van zich af kan schudden. En dan vooral één bepaald moment in The Force Awakens.

De moordenaar
Die film is inmiddels al acht jaar oud, toch herinnert iemand Driver er elke maand wel aan. "Het was vroeger meer," vertelt hij aan CNN, "maar nu is het waarschijnlijk één keer per maand dat iemand me vertelt dat ik Han Solo heb vermoord."

Daarmee doelt Driver op de iconische scène waarin zijn personage Kylo Ren, de zoon van Han Solo (Harrison Ford) en Leia Organa, zijn vader doorboort met een lightsaber. En dat terwijl hoofdpersonage Rey machteloos toekijkt.

Een mooie ervaring
Desalniettemin vindt Driver het nog steeds een mooie ervaring. Over zijn medeacteur Ford zegt hij dat hij "zo vrijgevig en doordacht" was. "Voor mij was dat een geweldig moment op set, ook al was het zijn dood."


Kijk hierboven hoe die doodscène er uiteindelijk uitzag, en als je zelf wil zien hoe de rest van de film gaat, dan moet je naar Disney +. Intussen is Driver bijna te zien als Enzo Ferrari in het langverwachte Ferrari. Dat komt eind deze maand uit.

NieuwsFilm

meest populair