Kevin Feige belooft dat Iron Man dood blijft: "We blijven van dat moment af"

Zelfs Robert Downey Jr. heeft ze laten beloven dat hij nooit meer Iron Man hoeft te spelen.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat we Robert Downey Jr. voor het eerst het ijzeren harnas aan zagen doen in Iron man uit 2008. Toentertijd hadden we nooit kunnen weten dat we weer afscheid zouden nemen van Iron Man met zijn overlijden in de film Avengers: Endgame uit 2019.

De dood van Iron Man leek permanent. Toch gaan er geruchten rond dat Downey Jr. mogelijk een terugkeer zal maken als IronMan in een nieuwe MCU-film. Een aantal mensen die meewerken aan de MCU-films hebben gereageerd op deze geruchten.

Bevestiging
Al meerdere mensen hebben bevestigd dat Iron Man niet terug zal keren. Zo sprak de baas van Marvel studio Kevin Feige, "We gaan de dood van Iron man niet ongedaan maken. We hebben jaren hard gewerkt om tot de scène van zijn overlijden te komen. We blijven van dat moment af."

Ook de kans dat Downey Jr. terugkomt als een Iron Man uit een andere tijdlijn is uitgesloten. Zo weigerde de acteur om scènes opnieuw te filmen nadat zijn sterfscène was gefilmd. In andere woorden: Downey Jr. lijkt klaar te zijn met het spelen van Iron Man. Zo sprak Endgame mederegisseur Joe Russo, "Robert liet ons beloven aan het eind van de opnames dat we hem nooit meer zouden vragen een scène te spelen als Iron Man."

Andere personages
Dat Iron Man waarschijnlijk geen terugkeer gaat maken betekent niet dat andere personages niet terug zullen keren. Zo is er nog steeds een kans dat Chris Evans terugkeert als Captain America of Scarlett Johansson als Black Widow. Er is echter nog niemand die dit bevestigd of ontkracht heeft.NieuwsFilm

meest populair