Deze raadselachtige mysteriethriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Deze raadselachtige mysteriethriller weet je geest echt compleet te verdraaien

Als er een mysteriethriller is die je gezien moet hebben, dan is het The Illussionist (2006) wel.

Er zijn al vele mysteriethrillers gemaakt die je hoofd doen duizelen. Denk maar aan Interstellar van Christopher Nolan en Shutter Island met Leonardo di Caprio van Martin Scorsese. Let op: SPOILERS.

Maar in het rijtje van top mysteriethrillers mag The Illusionist zeker niet missen. In deze film is namelijk letterlijk niets wat het lijkt.

The Illusionist
The Illusionist speelt zich af in het Wenen van 1900 waarin de jonge man Eisenheim, gespeeld door Edward Norton verliefd wordt op knappe Sophie (Jessica Biel). Een hertogin van ver boven Edwards eigen stand. Edward en Sophie kenden elkaar uit hun jeugd, maar hun contact werd verbroken toen ze elkaar niet meer mochten zien.

Wanneer Sophie gaat trouwen met de Weense prins Leopold (Rufus Sewell) komt zij plotseling weer in contact met Eisenheim. Hij is ondertussen een magische kunstenaar en welbekend in de stad. De vonk slaat weer over tussen Eisenheim en Sophie.

Ongeluk
Eisenheim en Sophie ontmoeten elkaar steeds vaker, maar hoe rooskleurig het er voor de twee ook uitziet, Leopold vertrouwt Eisenheim niet helemaal. De prins roept de hulp in van een Weense inspecteur, meneer Uhl, om de goochelaar in de gaten te houden.


Als reactie op de komst van inspecteur Uhl, wringt Eisenheim in steeds meer gekke bochten om de draak te steken met het Weense koninklijk huis. Wanneer er onverwacht een ongeluk plaatsvindt, ziet Uhl zijn kans schoon en opent hij de jacht op Eisenheim voor goed.

Kat-en-muisspel
Voor Uhl is het wachten totdat Eisenheim een misdaad begaat zodat de inspecteur hem kan arresteren. Echter raakt Uhl net als het Weense publiek in de ban van de trucs van Eisenheim. Dit zorgt voor een spannend kat-en-muisspel tussen de illusionist en de man die hem zowel bewondert als benijd.


De schijnbaar onmogelijke relatie tussen Eisenheim en Sophie, samen met de overrompelende trucs die uitvoerig in beeld komen, maken dat The Illusionist je geest compleet verdraaien en laten smachten naar meer illusies en raadsels.

Kijken
The Illusionist is the bekijken op Prime Video en op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair