The Illusionist (2006)

Nothing is what it seems

Mooie ode aan de magie van de film.
play

7,2 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Tsjechië
110 Min Verenigde Staten

In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Regie
Neil Burger
Cast
Edward Norton, Aaron Johnson, Jessica Biel, Paul Giamatti, Rufus Sewell, Eddie Marsan, Eleanor Tomlinson, Karl Johnson, Erich Redman, Vincent Franklin, Nicholas Blane, Jake Wood, Philip McGough, Tom Fisher, Michael Carter.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 86.915.017
Release
18.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Burger | Cast: Edward Norton (Eisenheim), Paul Giamatti (Chief Inspector Uhl), Jessica Biel (Sophie Von Tessem), Rufus Sewell (Crown Prince Leopold) e.a. | Speelduur: 110 minuten Jaar: 2006

Het is alweer een flinke tijd geleden dat we in Nederland de bijzondere acteur Edward Norton in een hoofdrol hebben gezien. Bijna vier jaar om precies te zijn. In april 2003 werd 25th Hour uitgebracht. In september van datzelfde jaar was hij nog te zien in een bijrol in de door hemzelf verafschuwde remake van The Italian Job, maar sindsdien is zijn gezicht niet meer te bekennen geweest in de bioscopen van ons koninkrijk. In Kingdom of Heaven droeg hij een masker en zijn fantastische werk in Down in the Valley werd ten onrechte direct op dvd uitgebracht.

Maar nu is hij eindelijk terug op ons witte doek en maakt hij meteen duidelijk waarom het zo jammer is dat we hem zo lang niet gezien hebben. Norton combineert in de meeste van zijn films een onopvallende masculiniteit met een subtiele gevoeligheid, zonder daar ooit de nadruk op te leggen. Hoewel hij nooit echt emoties toont, weet hij ze toch over te brengen en zonder eigenlijk iets te doen, weet hij met het grootste gemak de aandacht van het publiek vast te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Illusionist Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Aardige film met weinig uitschieters, en haalt het daarom niet bij The Prestige die in dezelfde peri......"

jaime91

"...[quote=geertvdheide]Gisteren deze flim gezien, ik vond 'em erg goed. Met name het acteerwerk van Edw......"

Liptonpome

"...Heerlijke film, je zit in spanning te wachten op de climax, die lijkt tegen te vallen [spoiler] met......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Illusionist

acties