Netflix' 'Bitconned' onthult het ware verhaal van drie oplichters die miljoenen verdienden

Hoe drie mannen wilden profiteren van de crypto-hype, maar verstrikt raakten in een web van leugens.

Netflix trapt het nieuwe jaar af met een interessante documentaire. De film Bitconned vertelt het waargebeurde verhaal van drie mannen die probeerden miljoenen te stelen van investeerders, met alle gevolgen van dien.

In de documentaire volgen we Ray Trapani, die van kinds af aan al crimineel wilde worden. Tijdens de economische waanzin van de BItcoin-hype was er voor de oplichters geen betere plek dan de wereld van cryptocurrency.

Miljoenenopbrengst
Toen Ray in 2017 werd benaderd om een bankkaart te maken, greep hij de kans met beide handen aan. Met de bankkaart zou je met crypto rechtstreeks kunnen betalen bij bijvoorbeeld supermarkten of cafés. Er was alleen een probleem: ze hadden geen idee hoe ze dat moesten maken.

Dankzij valse LinkedIn profielen, hulp van beroemdheden en onverzadigde wens van de online gemeenschap om snel rijk te worden, verdiende Centra Tech al snel miljoenen dollars per dag. Maar of het echt was? En of het werkte?

Verschijningsdatum op Netflix
Bitconned werd gemaakt door regisseur Bryan Storkel, die eerder Untold: The Hall of Shame en The Pez Outlaw maakte.


Samen met zijn familie, voormalige vrienden en degene die hem ontmaskerden, zal Ray je vanaf 1 januari meenemen door alle hoogte- en dieptepunten van zijn bijzondere reis.

NieuwsFilm

meest populair