Niemand herkende deze iconische acteur in de horrorthriller 'Hannibal'

Niemand herkende deze iconische acteur in de horrorthriller 'Hannibal'

Gary Oldman dompelt zich wel eens vaker onder in make-up voor een rol, maar in 'Hannibal' herken je hem echt niet meer.

Het is tegenwoordig heel normaal als een acteur die normaal gesproken zeer herkenbaar is, wordt ondergedompeld in make-up en protheses om volledig in een rol te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Colin Farrell in The Batman of Christian Bale in Vice. In Hannibal is dit ook het geval bij niemand minder dan Gary Oldman.

Oldman won enkele jaren geleden nog een Oscar voor zijn rol als Winston Churchill in Darkest Hour, een rol waarvoor hij ook elke dag een transformatie onderging. Maar in Hannibal is hij pas écht onherkenbaar.

Verhaal
Zeven jaar zijn verstreken sinds Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) uit hechtenis ontsnapte. De dokter is nu op vrije voeten in Europa. Mason Verger (Gary Oldman) herinnert zich Lecter ook en is geobsedeerd door wraak.

Verger was het zesde slachtoffer van Dr. Lecter, en hoewel hij vreselijk misvormd was, heeft hij het voor elkaar gekregen om het te overleven. Verger realiseert zich dat hij niemand minder dan Clarice Starling (Julianne Moore) als aas moet gebruiken om de dokter naar hem toe te lokken.

Mason Verger
De rol van Mason Verger werd oorspronkelijk aangeboden aan niemand minder dan Christopher Reeve (Superman). Reeve toonde aanvankelijk veel interesse, maar besloot de rol toch af te wijzen omdat veel aspecten van het personage te ver gingen voor hem.


Daarna kreeg Gary Oldman de rol aangeboden, maar dit leek ook al snel in de soep te lopen omdat hij zijn naam naast die van Anthony Hopkins wilde zien. Dit was echter niet mogelijk. Co-producent Martha De Laurentiis zei er het volgende over: "Hoe kun je nu een prominente naam krijgen bij Hannibal? De personages zijn Hannibal en Clarice Starling. Dus we konden er in eerste instantie echt niet uitkomen."

Make-up
Het leek er dus even op dat Oldman de rol niet ging vertolken, maar later kwam hij weer terug met het idee om zijn naam helemaal niet te tonen. Dit wilde hij zodat hij de rol "anoniem kon spelen" en paste natuurlijk bij het verminkte personage.


Verger heeft in de film geen wangen, lippen of oogleden. Het kostte make-up-artiest Greg Cannon en zijn team elke dag zo'n vijf uur om Oldman te veranderen in Mason Verger.

NieuwsFilm

meest populair