Netflix pakt in 2023 nog één keer groots uit met deze onmisbare scifi-film

Na het enorme succes van 'Army of the Dead' is Zack Snyder terug met zijn meest ambitieuze film tot nu toe: 'Rebel Moon'

Inmiddels zitten we alweer in de laatste maand van 2023. Maar nu het einde van het jaar nadert, betekent dat niet dat er nog een aantal flinke films uit gaan komen. Zo pakt Netflix na hits als Extraction 2 en The Killer nog één keer groots uit met Zack Snyders Rebel Moon Part One - A Child of Fire.

Snyder heeft voor zijn nieuwe scifi-epos een enorm getalenteerde cast bij elkaar verzameld. De cast bestaat namelijk o.a. uit Michiel Huisman, Charlie Hunnam, Jena Malone, Djimon Hounsou, Anthony Hopkins en nog veel meer.

Verhaal
Wanneer een vreedzame kolonie aan de rand van een melkwegstelsel wordt bedreigd door de legers van een tirannieke heersende macht, wordt Kora (Sofia Boutella), een mysterieuze vreemdelinge die tussen de dorpelingen woont, hun beste hoop om te overleven.

Kora moet getrainde strijders vinden die zich met haar willen verenigen in een onmogelijke strijd tegen de Mother World. Ze verzamelt een kleine groep krijgers - buitenstaanders, opstandelingen, boeren en oorlogswezen van verschillende werelden die een gemeenschappelijke behoefte aan verlossing en wraak delen.

Begon als Star Wars
Het idee achter Rebel Moon ontstond jaren geleden toen Zack Snyder een idee voor een Star Wars-film pitchte voor Lucasfilm. Zijn pitch werd afgewezen, maar het idee is hem altijd bijgebleven. Nu heeft Netflix hem de kans te geven om zijn idee uit te werken in een uitgebreid scifi-universum.


Naast Star Wars dienden de films van Akira Kurasawa en de Heavy Metal-stripboeken als inspiratiebronnen van Snyder.

Grootschalig
De titel van de film zegt het al, maar een tweede Rebel Moon-film staat ook al paraat. Snyder heeft Part One - A Child of Fire en Part Two - The Scargiver achter elkaar opgenomen en heeft ook al verlengde 16+-versies van beide films afgerond.


De hoop om van Rebel Moon een enorme franchise te maken, is geen geheim. Naast de twee films komen er namelijk ook al een stripboekenreeks en een videospel van uit en zijn er meerdere spinoff-series in de maak. Je ziet Rebel Moon: Part One - A Child of Fire vanaf 21 december exclusief op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair