Nicholas Hoult had een "speciale truc" om zijn naaktscène voor 30 mensen te overleven

De geliefde acteur vond het niet makkelijk maar hield zichzelf als het ware voor de gek.

Naaktscènes zijn voor de nodige acteurs lang niet altijd even makkelijk. Sommige acteurs proberen er niet teveel over na te denken, anderen komen weer met een speciale tactiek. Nicholas Hoult hoort in die laatste categorie.

Hoult nam al op jonge leeftijd de nodige 'pikante scènes' op in de serie Skins, maar in de recente serie The Great moest hij nog heel wat verder gaan. Deze alternatieve historische en satirische komedie-dramatelevisieserie is losjes gebaseerd op de opkomst van Catharina de Grote, keizerin van heel Rusland.

Rollen
Elle Fanning kruipt in de huid van keizerin Catherine II, terwijl Hoult weer te zien is als haar man, keizer Peter III. De serie begon in 2020, maar dit jaar kwam alweer het derde seizoen uit. In de nodige afleveringen gaan de twee acteurs uit de kleren, iets waar Hoult zich nu over uitlaat.

Zo zegt hij over een bepaalde scène: "Ik moest een naaktscène opnemen terwijl er 70 man aanwezig waren. Ik had hier wel even een gesprek over met de regisseur, om te vragen of het er 30 mochten zijn. Hij ging hiermee akkoord".

Lastig
Dat betekent niet dat het een makkie was, maar Hoult had wel een 'speciale truc'. Zo vervolgt de acteur, tevens bekend van X-Men en Mad Max: Fury Road: "Je moet dat deel van je brein 'uitschakelen' dat zegt dat je het niet kunt doen"."Ik zei tegen mezelf: 'Oké, ik ben nu Peter. Ik heb enorm veel vertrouwen in mezelf en de kanjer die ik ben gaat nu naakt door deze gang lopen'. Het is een simpel trucje maar het helpt wel. Je houdt jezelf als het ware voor de gek".

NieuwsFilm

meest populair