Deze steengoede scifi parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede scifi parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Predestination' van Michael Spierig is een actiefilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels terug te kijken zijn. Vaak moet je goed zoeken om zo'n parel te vinden. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de scifi-film Predestination van regisseur Michael Spierig, die je kunt kennen van Jigsaw en Daybreakers.

Predestination
De scifi-film uit 2014 heeft een hoofdrol voor Ethan Hawke. Bijrollen gingen naar onder meer Sarah Snook, Christopher Kirby, Christopher Sommers. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (84%): "Predestination is een leuk genre met ongebruikelijke intelligentie en dient als een beter dan gemiddeld sciencefictionavontuur - en biedt een sterrenwending van Sarah Snook."

Reacties
"Een lekkere hersenkraker. Op zich laat Predestinaton niet veel vragen open ter interpretatie, maar tijdens het kijken van de film had ik soms geen idee waar de regisseurs heen wilde. Maar alles zit goed in elkaar, en zeker het eerste gedeelte is erg sterk. Vooral het verhaal rond The Unmarried Mother is sterk, en Hawke en Snook doen het goed. Bij dit soort films is het belangrijk dat je acteurs hebt die het ingewikkelde verhaal een menselijk gezicht geven, en het allemaal goed weten te verkopen," schreef IH88 op Moviemeter.



Sander Hartog schreef op Moviemeter: "Ja het verhaal is in het begin inderdaad slaapwekkend, maar als je eenmaal op ongeveer de helft van de film bent begin je dingen te zien en te begrijpen. Op dat moment wordt je in de film 'getrokken' en krijg je als het ware 'mindfucks'. Alles valt in z'n plaats en je kan na een uur nog nadenken over hoe alles in elkaar steekt."

Op Netflix
Ad Astra bracht maar $3 miljoen op aan de BoxOffice. Toch scoort hij goed. Gelukkig kun je de film nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Een zogenaamde "tijdelijke agent" moet voor verschillende missies door de tijd moet reizen om op deze manier een permanente aanstelling af te dwingen. Zijn laatste opdracht is om de crimineel op te pakken waar hij al z'n hele carrière achteraan heeft gezeten.

NieuwsFilm

meest populair