'Guardians of the Galaxy Vol. 3' wint een opvallende prijs

De laatste film in James Gunn's trilogie wordt beschreven als een "dierenrechten-meesterwerk."

Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft nu al een prijs gewonnen, maar het is geen Oscar of een Golden Globe. Nee, de prijs komt uit een nogal opvallende hoek, en voor een zeer opvallende reden.

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) heeft regisseur James Gunn namelijk uitgeroepen tot persoon van het jaar, omdat hij "voor dieren spreekt in alle facetten van zijn leven." Daarmee doelt PETA niet alleen op Gunn's uitgesproken steun voor dierenrechten, ook zijn films horen erbij.

Een dierenrechten-meesterwerk
Zoals we allemaal wel weten, toonde Guardians of the Galaxy Vol. 3 ons het achtergrondverhaal van Rocket Raccoon (Bradley Cooper), waarin onethische experimenten op dieren centraal staan.

Om die reden riep PETA de Marvel-film eerder dit jaar al uit tot een "dierenrechten-meesterwerk." In een video, die je hieronder kan zien, schrijven ze dat Gunn met de film toont dat "dieren nergens [Knowhere] in de buurt van laboratoria behoren."

Andere awards
De vraag is nu of deze zet van PETA een voorloper is op meer prijzen voor de film. Online gaan er al verhalen dat de film misschien genomineerd wordt voor meerdere Oscars, in ieder geval zeker die voor Visual Effects. Maar dat weten we pas volgend jaar: de nominaties worden op 23 januari bekendgemaakt.NieuwsFilm

meest populair