Deze Nederlander maakt erg bekende Hollywood-films en jij kent ze ook

Erik-Jan de Boer is een Nederlandse filmanimator en visual effects supervisor die al meer dan 20 jaar prijzen winnend werk levert via animatiestudio's.

Je zult maar succesvolle Hollywood-films op je naam hebben staan zoals The Chronicles of Narnia, The Maze Runner, Life of Pi en Okja. En bijna niemand weet dat jij die prachtige meesterwerken hebt neergezet.

Dit overkomt Erik-Jan de Boer. Deze 56-jarige Nederlander is filmanimator en visual effects supervisor. Na zijn studie in Utrecht vertrok hij naar Amerika. Al meer dan 20 jaar levert hij via animatiestudio's best uniek werk af. Veel van zijn films zijn wereldberoemd, maar zijn naam blijft onbekend - tenzij je thuis bent in de animatiewereld.

Flink wat awards binnen
Zijn werk is zo goed, dat hij verschillende nominaties heeft gekregen en meerdere awards heeft gewonnen. Een bekende animatie van hem is de levensechte tijger in Life of Pi. Ook het enorme beest in Okja komt bij hem vandaan.

Erik-Jan is gespecialiseerd in dieren en de bewegingen die dieren maken. Zo werkte hij ook aan Babe, Stuart Little, Night at the Museum en The Christmas Chronicles. Meer over zijn animatie staat hier in het artikel van IMDB.

Meer over zijn werk
In de onderstaande YouTube-video van 20th Century Studios NL beantwoordt hij wat vragen over het maken van de enge Grievers in The Maze Runner.NieuwsFilm

meest populair