Je gelooft nooit hoe laag het budget van 'Godzilla Minus One' was

Je gelooft nooit hoe laag het budget van 'Godzilla Minus One' was

Ondanks de grootschalige actiescènes en special effects is het budget van deze monsterfilm bijzonder laag.

De nieuwe monsterfilm, Godzilla Minus One, gooit hoge ogen bij zowel critici als fans. De Japanse film heeft inmiddels al $45 miljoen opgebracht en heeft daarmee al dikke winst gemaakt, zeker nu we weten hoe bijzonder laag het budget van de film was.

De berichten gingen de afgelopen weken dat Godzilla Minus One een budget van $15 miljoen zou hebben. Maar in een interview bij het Tokyo Comic Con onthulde regisseur Takashi Yamazaki dat ze zoveel geld niet eens hadden. "Ik zou willen dat we zoveel geld hadden", vertelde de regisseur. Dat betekent dat het budget nog lager is dan de $15 miljoen die eerder gemeld werd.

Lesje leren
Het minuscule budget mag gerust bijzonder genoemd worden gezien de grootschalige actiescènes en vele special effects in de film. In Hollywood, waar een gemiddelde blockbuster al snel meer dan $200 miljoen kost, kunnen ze duidelijk een lesje leren van de Japanners.

Voor fans van het gigantische monster is het een mooie tijd. Naast een nieuwe Godzilla-film in de bioscoop is er ook de serie Monarch op AppleTV+. En deze week werd ook de trailer van Godzilla x Kong: The New Empire de wereld in geslingerd.

Vernietiging
In Godzilla Minus One is Japan herstellende van de vernietiging van de Tweede Wereldoorlog. Niet lang daarna wordt het land aangevallen door een gigantisch monster.



Godzilla Minus One draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair