Sylvester Stallone zorgde voor ontslag van latere Hollywood-grootheid

Sylvester Stallone zorgde voor ontslag van latere Hollywood-grootheid

De bekende acteur werd ontslagen na een onenigheid met Sylvester Stallone.

In 1974 kwam de film The Lords of Flatbush uit. Het is een film die waarschijnlijk geen belletje bij je doet rinkelen. Maar dit verhaal, voorgevallen op de set, is wel heel interessant.

In de film zijn rollen weggelegd voor onder andere Sylvester Stallone en Henry Winkler. Ook Richard Gere zou meespelen in de film, maar door een ruzie met Stallone kwam dit er nooit van.

Spanningen
Op de set van The Lords of Flatbush waren er spanningen tussen Gere en Stallone. Waarom deze spanningen er waren is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de opnames hierdoor geen pretje waren.

Het incident dat de bom deed barsten vond plaats op de achterbank van een Toyota. Toen de twee aan het lunchen waren, knoeide Gere mosterd over de broek van Stallone. Stallone sloeg Gere op zijn hoofd en duwde hem uit de auto. Ook stapte hij naar de regisseur.

Ontslag
Stallone vertelde de regisseur dat hij moest kiezen tussen hem en Gere. De regisseur koos voor Stallone en dus werd Gere ontslagen. Volgens Stallone was het allemaal de schuld van Gere zelf.


Tot op de dag van vandaag heeft Gere Stallone nog niet vergeven. Het is ook een bijzonder verhaal, omdat Gere niet bekendstaat als een moeilijk persoon op de set. Je kan vraagtekens zetten bij de verklaring van Stallone.

Carrières
De carrière van Gere heeft gelukkig niet geleden onder dit ontslag. Hij groeide uit tot een van de sterren van Hollywood met onder andere rollen in Pretty Woman en Hachi: A Dog's Tale.


Ook Stallone heeft in zijn verdere carrière geen last gehad van dit voorval. Hij is een misschien nog wel grotere ster geworden dan Gere. Hij is tegenwoordig vooral bekend als Rocky Balboa uit de Rocky-franchise en John J. Rambo uit de Rambo-franchise.

Streamen
The Lords of Flatbush is voor vier euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair